Dietos míří do Trutnova. Podaří se odplata za loňský rok?

19.04.2024 21:03

Po dvoutýdenní přestávce v zápasovém programu se šumperští hráči opět dají do tvrdé práce, když během týdne sehrají dva zápasy, které je posunou do poloviny sezóny.

Prvním na řadě budou trutnovští Rangers na jejichž hřiště zavítají již tuto sobotu. A rozhodně se dá očekávat nelítostná bitva, ve které se domácí budou snažit o své letošní premiérové vítězství, kdežto hosté ze severu Moravy budou chtít navázat na vydařený vstup do ročníku a urvat si pro sebe druhou výhru. A že mají Dietos svým hostitelům co vracet.

V loňském třetiligovém ročníku si totiž tým Trutnova na Dietos vyšlápnul  přímo na Tyršově stadionu a bylo z toho v řadách domácích nemalé mrzení. Šumperk se může uklidňovat tím, že tehdy se nacházel už v notně rozklíženém stavu uvnitř kabiny, což se pak naplno projevilo před startem aktuálního ročníku do nějž naskočili v naprosto jiné sestavě a opačném rozpoložení. Budiž důkazem zdárná otočka proti Karlovým Varům, ale je jisté, že hrající trenér Jan Kolařík se bude chtít podobnému dramatu vyhnout a rád by od svých svěřenců viděl hru, která bude daleko méně zatěžovat jejich kardiovaskulární systém. Dle predikcí by se mělo jednat o na první pohled vyrovnané utkání ve kterém si to jdou oba celky rozdat tzv. na férovku. Rangers pod vedením amerického trenéra Patricka Taylora Evanse (26 let strávil koučováním kalifornských středoškolských týmů – 14x účast v play-off a celkem 7 titulů se čtyřmi různými týmy) se netají tím, že by rádi zaznamenali herní a výsledkový progres díky kterému by se mohli podívat do vyřazovacích bojů. V podobném duchu jsou na tom i Dietos, kteří s týmem zkušených veteránů a nadějných nováčků mají identický cíl. K němu by tak rádi přidali další z dílků, kterým by bylo vítězství na půdě jejich tradičního soupeře. Zvláště pak také proto, že hned týden na to přivítají v domácím utkání doposud suverénně působící Zlín.

Šumperk narazí v dresu svého protivníka na známé tváře a zvláště pozor by si měl dát na nadějného Kryštofa Bojarského, kterého lze bez okolků označit za možná největší zbraň podkrkonošského celku. Pakliže k tomu přidáme ochotu bojovat jeden za druhého, tak rozhodně nečeká na Dietos jednoduchá práce a o víkendovém chladném odpoledni bude zapotřebí nastoupit v soustředěném výkonu od první minuty a posouvat s míčem daleko lépe, než se dařilo po většinu úvodního utkání ročníku 2024.

Zápas odstartuje úvodním výkopem ve 14:00 hod. na stadionu MFK Trutnov.  

Autor: mik, Foto: Lukáš Ospálek