Flagový zápas mezi hráči klubu se nesl ve veselé náladě

29.12.2014 20:46

Vzhledem k tomu, že náš klub má blízko k flag fotbalu na jehož některých základech prapůvodně vzniknul, tak se někteří z hráčů a činovníků klubu rozhodli, že poslední sobotu roku 2014 se utkají, aby mezi sebou poměřili síly právě v této odnoži bezkontaktního fotbalu. Místem jejich chvílemi lité bitvy se stala hala na Tyršově stadionu, ač ve hře také po krátkou dobu zůstavalo i venkovní hřiště s umělým povrchem. Nicméně účastníci sami rozhodli, že nebudou chtít ochutnat teploty držící se výrazně pod nulou.

Směsice hráčů byla opravdu různorodá – přes odborníky pamatující mnohé z historie DIETOS až po nováčky doposud tímto druhem hry nepoznamenané. Hráči byli rozděleni na dvě pětičlenná družstva, vzájemně odlišena barevným provedením herních dresů – tmavé a světlé. Aniž by o to byli hráči žádáni, tak se již sami rozdělili před utkáním v šatně, když si každý dle svého uvážení zvolil barvu herního trikotu. A kupodivu vše vyšlo do počtu, tak jak mělo :-)))

Složení, jenž z toho všeho vykrystalizovalo, bylo následující:

TMAVÝ tým – Mangl, Niče, M. Kolařík, Langer, Šmíd

SVĚTLÝ tým – Dus, Latzel, J. Kolařík, Tinka, Weinlich

Dlouho měl navrch tým vedený quaterbackem Janem Kolaříkem, ale možná právě zvýšená konzumace šampaňského v průběhu utkání u tohoto hráče mohla vést k tomu, že před koncem se čím dál tím více do tempa dostával tým pod vedením Lubomíra Ničeho. Zvláště pak zlepšenou hrou v obraně. Ale i přesto si dokázali světlí najít občasné skulinky a stále se držet na dostřel a ve hře o vítězství. K tomu jim dopomáhala jejich největší zbraň jménem Pepa MEGATRON Latzel, jenž do hry zapojil své 2 metry výšky, a hráči tmavého týmu poznali na vlastní kůži, jak to v praxi vypadá, když sice vyskočíte, co nejvíce dovedete, ale stále zůstáváte v tváří tvář jeho kotníkům.

V celém utkání byla cítit pohoda a uvolněnost, kterou do jisté míry občas narušil nešvár v podobě rozdílného výkladu obou mužstev k obrazu svému, což častokrát přinášelo velmi komické situace. V polo-infarktovém závěru tedy nakonec dokázala strhnout vítězství na svou stranu družina v tmavých dresech.

V závěru pak ještě proběhla exhibice, kdy se hráči prostřídali a k vidění tak byla například spolupráce legendární pětice J. Kolařík, M. Kolařík, Mangl, Šmíd a Niče, která brázdila s mutací flag fotbalu nejednu travnatou plochu v okolí Šumperka v dobách vzniku našeho klubu.

Fotogalerie zde

Autor: mik