Klubová premiéra na dohled aneb zápas v Praze se blíží!

08.06.2016 17:58

Zlepšit si náladu a vylepšit bilanci jsou atributy a cíle se kterými by mohli fanoušci DIETOS před nadcházejícím utkáním s Prague Mustangs 2 počítat. Sobotní soupeř šumperského týmu se krčí poměrně jednoznačným způsobem na chvostu tabulky, když si v dosavadním průběhu sezóny nepřipsal ještě ani jednu výhru a sbírá prohru za prohrou, častokrát také s výrazným bodovým rozdílem. Ostatně Šumperk si dvě poslední utkání za rámeček také nemůže dát, tudíž pražský souboj s rezervou Mustangs bude soubojem o navrácení a získání ztraceného sebevědomí. Dle papírových předpokladů by neměl mít hostující tým sebemenší problémy, a taktéž tipéři v rámci celorepublikové soutěže PICK’EM věří Dietos – a to téměř zatím 90% tipujících.

Od 16:00 hod. se v sobotním odpoledni na hřišti v areálu Motorletu utká Šumperk s Mustangs také před luxusním počtem čtyřech rozhodčích, kteří budou celé utkání řídit. Perličkou pro fanoušky může být i účast zástupkyně něžného pohlaví v tomto kvartetu soudců, což na tuzemské poměry není věc vyloženě nevídaná, ale stále je logicky tento post spíše doménou mužského pohlaví. Domácí tým s pěti prohrami a hrozivým skóre 27:179 nepůjde do zápasu jako favorit, ale pro celý tým Mustangs je hlavní devízou jeho rezervního týmu nosící dvojku v názvu to, že hráči, kteří se neprobojovali do prvního týmu či jsou nováčci, tak mají dobrou zkušenost sbírat fotbalové ostruhy jinde, než primárně na trénincích. Samozřejmě, že se to neobejde bez chyb a výsledků, které tomu odpovídají, ale to ještě neznamená, že by se předem pasovali do role poraženého týmu a nechali hostujícímu celku něco takříkajíc zadarmo. Zvláště, pokud přivítají soupeře na domácím hřišti a před vlastními fanoušky. 

Pro Šumperk by jejich poslední venkovní zápas neměl být komplikací, protože všichni předchozí soupeři si sice s houževnatým, ale méně zkušeným mužstvem dokázali bez problémů poradit, a je to právě jeden z těch zápasů z kategorie určených k přepisování hráčských statistik a rekordů.  Ovšem jak je známo a dobrým ‘‘pravidlem‘‘ Dietos, tak na první pohled jednoduché zápasy pro ně častokrát paradoxně bývají těmi těžšími. Jakoby role favorita prostě nikdy moc šumperskému týmu neseděla. Výrazně nespokojený kouč Jan Kolařík po dvou domácích porážkách dal jasně najevo, že jeho míra trpělivosti ohledně disciplíny jeho svěřenců se začíná naplňovat nepříjemnou měrou. Dietos budou muset hodit za hlavu co bylo, a soustředit se na to co je. To ostatně po minulém utkání proklamoval i hlavní lodivod a quaterback v jedné osobě Kolařík, který po ztrátě možnosti hrát finále stanovil pro tým z podhůří Jeseníků cíl mít na konci ročníku bilanci 4-2 (výhry-prohry). První možnost na tom začít plně pracovat dostanou hráči tedy již v sobotu. Ba co víc, úvodním výkopem jednu klubovou kapitolu Dietos rozepíší, a to tu, že proti některému z pražských klubů ještě nikdy v historii nehráli a bude se tak jednat o jejich premiéru!

Autor: mik