Shrnutí předsezónního kempu

28.03.2017 21:07

Tři dny plné potu, narůstající únavy a nekonečného drillu. I tak by se dalo definovat právě uplynulé soustředění šumperského klubu, které proběhlo v areálu na Tyršově stadionu s využitím zázemí Welly sportcentra, kde probíhaly jednotlivé videorozbory a další taktická příprava.

Samotný start celého kempu se potýkal s menší časovou prodlevou způsobenou delším školením z pravidel a večerní trénink tak byl o cca. 40 minut odložen, přičemž hráči se domů dostali až v pozdějších večerních hodinách. O to horší by se mohl zdát začátek sobotní fáze soustředění, ale opak byl pravdou a hráči se porvali se všem tréninky a nabitým programem v podobě videorozborů svědomitě a s vervou vstřebat, co největší možné maximum informací. Čas si našli také na nezbytnou regeneraci v podobě bazénu a večer přišla na řadu volnější část, kdy se týmový duch a parta utužovala hrou bowlingu a společným posezením v prostorech Welly sportcentra.

Program třetího dne byl poznamenán již úbytkem nejen sil, ale také počtem hráčů. Ovšem přesto všechno proběhnul ranní trénink s následným rozborem obranných řad. Stejně tak nemohl chybět společný oběd a v odpoledních hodinách poté hráči trávili čas regenerací a odpočinkem.

Celý kemp svými slovy shrnul hrající předseda klubu Jan Kolařík: ,,Všem zúčastněným hráčům děkuji a věřím, že byli spokojeni, ač je mi jasné, že ne vždy a ne pro každého to bude optimální. Co mě ovšem mrzí je to, že účast nám postupně od pátku klesala, až to došlo do bodu, kdy jsme odpolední část tréninku resp. scrimmage museli zrušit. Stále jsme se ale drželi nad počtem 20 hráčů, takže i poslední trénink byl kvalitní a vydatný. V tomto směru jsme veškerý čas využili na maximum! Škoda jen, že se nám nevyhnula zranění, ale vypadá to, že se nebude jednat o nic vážného a tak doufám, že do prvního zápasu půjdeme v co nejsilnější sestavě. Všichni do jednoho jsme během tohoto kempu poznali, co nám nejde a na čem je potřeba ještě ve zbývajícím čase zapracovat. Teď už to bude a je opravdu jen a jen o nás samotných a na přístupu každého z nás dostat ze sebe maximum.‘‘

Více fotografií lze nalézt na těchto dvou odkazech na našem facebookovém profilu: odkaz č.1 + odkaz č.2

Autor: mik