V sezóně 2017 opět ve čtvrté lize, ale tentokrát v 11ti!

21.12.2016 16:52

Je to přesně tak, jak můžete číst v nadpisu a šumperský klub pro příští sezónu okusí vody jedenáctkového fotbalu, přičemž tomu tak bude vůbec poprvé v jeho historii. Vše se událo poměrně nečekaně a je potřeba přiznat, že nebýt malého počtu týmů, které se přihlasily do tzv. osmičkové verze, nedošlo by zřejmě ani příští rok na plnotučnou fotbalovou záležitost. Nicméně ono známé pořekadlo, že člověk míní a život mění nám pro sezónu 2017 změnilo ze dne na den plány, a nebylo jiného zbytí, než se s tím vyrovnat a plně se začít soustředit na něco úplně nového s čím jsme doposud ještě neměli a nemáme zkušenost.

V sezóně 2017 tedy DIETOS naskočí do pelotonu zápasů ve 4.lize a své místo budou mít ve skupině Východ, kde budou společně s týmy Bílovice Sígrs 2, Třinec Sharks a Zlín Golems. Vzhledem k tomu, že tým Sígrs 2 (společně s PBP 2) nebude moci postoupit do play-off, tak nebude ve čtvrté lize semifinále, ale přímo dva nejlepší celky na prvních místech skupin postoupí do finále tzv. Iron Bowl. Pro úplnost může dodat, že ve druhé skupině Západ jsou tyto celky: nováček Tábor Foxes, Prague Black Panthers 2, Teplice Nordians a Karlovay Vary Warriors.

Jedno je jisté - pište si, že v nové sezóně to tedy bude jízda územím neprobádaným, ale odhodlání nám nechybí a půjdeme se porvat o každý yard. Teď je ovšem před námi stále ještě tvrdá a bolestivá příprava, aby pak vše na hřišti bylo tak jak má být! Sledujte webovky, facebook a buďte u všeho podstatné s námi!! 1-2-3 DIETOOOOOS!

Autor: mik