V sobotu odveta v Brně

25.05.2017 21:16

Bez jednoho dne téměř po třech týdnech se znovu šumperští Dietos utkají se soupeřem z Brna, ale tentokrát již na jeho hřišti a to v netradiční čas od 17:00 hod. Na základě výsledku z prvního klání na Tyršově stadionu, které skončilo jasným vítězstvím Šumperka v poměru 31:0 by se mohlo zdát, že v sobotní podvečer nebude v Brně co řešit. Ovšem rezerva Sígrs se rozhodně bude chtít vytáhnout před domácím publikem a Dietos v jihomoravské metropoli nebude čekat snadná práce.

Jedním z prvních faktorů by mohla být právě dlouhá pauza, kterou častokrát trenéři ani hráči nemají moc v oblibě. Šumperk se opět bude spoléhat na kvalitní a dobře fungující obranu, která se právě v minulém utkání postarala o dva touchdowny. Útok si získal zpět ztracené sebevědomí, kdy se dokázal pohybovat po hřišti směrem dopředu a nečinila mu problémy ani běhová hra. Laťku si tedy před odvetou nasadil vysoko a bude jen na Šumperku samotném, jak zlepšený výkon potvrdí i na hřišti soupeře.

Oproti tomu Brno při utkání v Šumperku vůbec poprvé v tomto ročníku neskórovalo a bude potřebovat rozhodně větší podporu z útočných řad, než se mu dostávalo. Nadějné běhové pokusy ukázaly, kde by mohla ležet hlavní útočná síla Sígrs, ale nezbytné bude přidat také v pasové části útoku, protože Dietos byli na běhové snažení oranžovo-bílých solidně připraveni. Je otázkou s jakým ohlasem a zájmem se utkání rezervy Sígrs setká směrem ze strany domácích diváků a ještě více pak bude záležet, kolik hráčů základní sestavy si trenéři hlavního týmu vezmou sebou na utkání v Plzni, což by zcela určitě nebylo pro jeho rezervní tým zrovna pozitivní při vyhlídkách na co nejlepší výsledek sobotního zápasu.

Pokud bychom se zadívali na toto střetnutí z hlediska tipérů v PICK’EM, tak 71% z nich věří, že Sígrs vyhrají nebo prohrají nejvýše o 39 bodů, přičemž necelých 29% vsází na výhru Dietos o 40 a více bodů. Kdo z nich bude nejblíže pravdě? To se dozvíme již za pár dnů…

Autor: mik, Foto: Brno Sígrs