Vyhlášení klubových ocenění za rok 2016

04.09.2016 20:58

Pátek 2.září se v týmu DIETOS nesl ve znamení slavnostního večera v jehož průběhu došlo k vyhlášení nejlepších hráčů týmu ve čtyřech kategoriích: nejlepší hráč útoku, obrany, nováček roku a nejužitečnější hráč (tzv. MVP).

Systém volby byl stejný jako v loňském roce,kdy hráči klubu volili odesláním svých hlasovacích lístků nejlepšího nováčka, hráče útoku a obrany. Jen cena MVP byla volena užším realizačním vedením klubu ve složení J. Kolařík, Mangl, Niče a M. Kolařík.

Na samotný začátek byla vyhlášena kategorie nejlepšího nováčka roku, která byla pro letošek velmi nepočetná, co se týče její obsazenosti, když v nominaci byly pouze dva členové kádru – Vít Kocourek a Radim Potyš. Právě druhý jmenovaný si ‘‘došel‘‘ pro celkové prvenství, přičemž jedinou kaňkou na vyhlášení byla Radimova neúčast z důvodu plánované zahraniční dovolené.

V kategorii pro nejlepšího obránce byla postupně vyhlašována tři místa, kdy na právě třetím místě se umístil Jan Vomlel, kterého na druhé pozici doplnil letošní univerzál Jan Šmíd. Vše tedy již směřovalo pouze k tomu vytáhnout z obálky jméno toho, jenž si pro rok 2016 odnese právě toto ocenění. A tím vítězem se stal linebacker David Mangl, jenž skromně okomentoval a poděkoval spoluhráčům za své zvolení.

V útoku byly pozice rozdány následovně, když na třetím místě se možná pro mnohé překvapivě umístil člen ofenzivní linie Michal Skýpala a tento téměř dvoumetrový pořízek neskrýval nadšení za umístění tzv. na bedně. Jestliže toto obsazení mohlo působit překvapivým dojmem, tak druhé místo k tomu přispělo ještě více, protože těsně pod vrcholem zůstala touchdownová mašina Jan Šmíd, který tak i v této kategorii potvrdil svoji neoddiskutovatelnou univerzálnost. První místo tak začínalo být obestřeno zajímavým tajemstvím, kdo že si odnese onu cenu za první místo. Nakonec bylo z obálky vytaženo jméno wide receivera Denise Weinlicha, jenž stejně jako jeho spoluhráč předtím nezapomněl poděkovat svým spoluhráčům, kteří mu tuto cenu přihráli do jeho rukou.

V ostře sledované kategorii o nejužitečnějšího hráče (MVP) se slavnostního vyhlášení chopil hrající předseda klubu Jan Kolařík, jenž vyhlásil jméno oceněno a osobně mu předal pohár společně s vřelými gratulacemi. A tím vítězným hráčem byl a je… Denis Weinlich! Ten se ve své závěrečné řeči neopomenul zmínit, že si velmi váží tohoto ocenění, ale že si je také plně vědom toho, jak to mohlo v jeho případě být ještě lepší a je to pro něj výrazným závazkem do budoucna, aby se co nejlépe připravil a připravoval na další ročník.

Autor: mik, Foto: Jan Kolařík