Čas na reparát. Do Šumperka přijedou na druhý pokus Foxes!

29.04.2023 20:31

Ve svátek práce čeká na Šumperk Dietos šichta proti Táboru Foxes, když od 13:00 hod. nastoupí do svého druhého utkání v letošní sezóně. Jedná se o odložené střetnutí, které nemohlo být odehráno v původním dubnovém termínu z důvodu vydatných dešťových srážek a nezpůsobilosti terénu na hlavním hřišti Tyršova stadionu.

Pro hosty se bude jednat o premiéru v novém ročníku třetí ligy, kdežto Šumperk bude muset skládat reparát po nepovedeném výjezdu na teplickou půdu, kde o minulém víkendu padl po výsledku 10:17. Oproti původnímu očekávání a predikcím se jednalo o překvapení, ale nutno říci, že za Dietos po celé utkání tahali za kratší konec pomyslného fotbalového provazu. V domácím prostředí se tedy budou chtít vrátit zpět na vítěznou cestu a srovnat bilanci na 1-1. Pro tým hrajícího trenéra Jana Kolaříka jsou následující dny velmi nabité, když hned o dalším víkendu je bude čekat další domácí zápas. Až poté si budou moci trošku odpočinout a připravit se na druhou půlku sezóny. Ovšem na to se Šumperk teď nemůže ohlížet a je zapotřebí urvat vítězství, ač se domácí potýkají s nepříjemnou marodkou, tak přeci jen zkušenost je na jejich straně. Čerstvé vzpomínky na svého pondělního soka mají z minulé sezóny, když ve stejných kulisách domácího stánku dokázali Dietos deklasovat Foxes výsledkem 35:0. Zda to i tentokrát bude tak jednoznačná záležitost se začnou příchozí diváci dozvídat nezvykle už v čase na který není pravidelný šumperský fanoušek zvyklý. Nicméně se může těšit na tradiční záležitosti jako komentář a poločasovou soutěž.

Hosté z Tábora budou v roli outsidera ke kterému je odsuzuje loňská bilance, kdy za celý ročník nedokázali ani jednou zvítězit. Je ale jisté, že letos s tím budou chtít v liščí družině něco provést a zažít pocit z případných výher. Zda se to může stát již proti Dietos, které mohou překvapit a využít jejich zaváhání z úvodního duelu je otázkou. Že ale Foxes nebudou chtít nic vzdávat předem je jasná záležitost.

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos