ČLAF B 2011 4.kolo

10.06.2011 13:07

Pardubice Stallions - Šumperk Dietos 29:28

Skórovali: 2x Lubomír Niče receiving touchdown, M.Hrdina receiving touchdown, P.Mangl receiving touchdown

V odvetě za 3.kolo ČLAF B jsme v sobotu 28.května odcestovali do Pardubic. Do utkání jsme nasupovali pouze v 15ti hráčích, ale s o to větší chutí do zápasu.

Utkání pro nás nezačalo vůbec dobře, když v hned první akci byl složen QB v end zóně a Pardubice tím pádem vedly 2:0. Do konce první čtvrtiny nedovolily obě obrany změnu skóre, zato ve druhé čtvrtině se měnilo skóre hned 3x. Nejdříve otočil skóre pro Šumperk L.Niče. tentýž hráč přidal i následné dvou bodové potvrzení. Na 8:8 vyrovnal Pardubický tým překrásnou akcí tzv. running back pass. Nejdříve quarterback J.Kakos předal míč runningbackovi P.Plačkovi, který následně našel passem úplně volného quarterbacka a ten si už doběhl pro snadný touchdown. Následné potvrzení za 1 bod přidal P.Plaček. Našemu týmu se podařilo zasadit hřebíček do rakve, když v čase 0:00 skóroval podruhé v zápase L.Niče, když chytl krásný 25y pass až do end zóny. Potvrzení se nepovedlo a tak do šaten odcházely mužstva za stavu 9:14 pro Šumperk. Ve 3. čtvrtině se nám podařilo díky pass na Matěje Hrdinu na 20:9 a L.Niče potvrzením za 2 body zvyšil již na 22:9. Pardubice ale oplatily hned ze svojí první akce, když runningback P.Plaček uběhl 46y až do naší end zóny. Jan Kakos si poté doběhl pro 1 bodové potvrzení. Když zbývala 1 minuta do konce 3.čtvrtiny zaskvěl se méně slavnější receiver z bratrské dvojice Manglů - Petr. Ten chytil na konci end zóny další pobídku od quarterbacka J.Kolaříka a i když se nepovedlo 2 bodově potvrdit, šlo se do poslední čtvrtiny za stavu 28:16 pro náš tým. V poslední čtvrtině se domácímu týmu podařilo snížit nacvičenou akcí, kdy míč přebral offense lineman a ,,došel,, do end zóny. Jedno bodové potvrzení P.Plačka znamenalo stav 23:28. Bohužel v nejnevhodnější chvíli udělal možná jedinou chybu v zápase quarterback J.Kolařík, kdy jeho přihrávku zachytil cornerback Pardubic a s míčem uběhl asi dalších 15y. Tím se dostaly domácí na dostřel end zóny a poté se po passu prosadil receiver L.Machala. Šumperku zbývaly 2 minuty do konce utkání a dalo se říct, že nejspíše i poslední drive. V tomto momentě se zaskvěl D.Mangl, když zachytil přihrávku od quarterbacka, vysmýkl se cornerbackovi a jen linebacker pardubických zachránil svůj tým od touchdownu. Po tomto momentu zbývala asi minuta a půl a Šumperku se nepovedlo přejít 9y na 4 pokusy. Poslední pokus vypadal nejvíce nadějně, když pass mířil přímo do end zóny do rukou J.Hegeduše, ale před ním se vyšplhal do výšky cornerback domácích a špičkou prstu míč ztečoval. Domácí utkání v poklidu dokolínkovali a vyhráli 29:28.

Komentář trenéra Jana Kolaříka k utkání: Po 14 dní starém zážitku, kdy jsme v silnější sestavě prohráli o 35 bodů a jen s 15ti hráči, jsme měl strach aby utkání neskončilo debaklem a ostudou. Sem rád, že se toto nepotvrdilo, ba naopak jsme podali možná nejlepší výkon za 2 roky co hrajeme v české lize. Prohra o bod je daleko horší, jak prohrát o 50 bodů, navíc když po celý zápas vedete a i když se podařilo Pardubicím pouhé 2 minuty před koncem snížit, stále jsme měli příležitost utkání vyhrát. Bohužel se to nepovedlo, ale i tak všem hráčům děkuji za bojovný a týmový výkon, u některých až na hranici sebeobětování. Touto prohrou nemůžeme již zopakovat účast ve finále ČLAF B, ale stále jsou před námi dva zápasy, které chceme vyhrát a pokud předvedeme stejný výkon, jako v tomto zápase tak se nebojím, že se to nepovede!