ČLAF B 2011 5.kolo

04.07.2011 12:56

Šumperk Dietos - České Budějovice Hellboys 27:14!

Skórovali: Jan Kolařík rushing touchdown, M.Hrdina rushing touchdown, L.Pečinka receiving touchdown, J.Hegeduš receiving touchdown

V 5.ligovém kole, jsme v posledním domácím utkání hostily tým Českých Budějovic. První měření sil ve 2.kole dopadlo lépe pro náš tým, když jsme zvítězily 31:26 (více zde).

 V první čtvrtině nepadl ani jeden bod. Hostujícímu týmu to nedovolila skvěle hrající obrana Šumperka a v útoku nám vždy chyběl kousek - nejdříve L.Niče chytl pas těsně v outu a muselo se odkopávat, další drive jsme i díky pěknému returnu J.Hegeduše začali od půlky hřiště, ale ani to nám nepomohlo k touchdownu. Ve druhé čtvrtině nejdříve skóroval hostující quarterback P.Jindra, který tímto touchdownem dokončil dlouhý drive Českých Budějovic, kdy se převážně po zemi dařilo posouvat a utahat tak domácí obranu. Následné potvrzení za 2 body bylo úspěšné díky passu P.Jindry na receivera K.Roba. Naštěstí hned náš následující drive skončil až v endzóně Č.Budějovic. Povedl se dám drive dlouhý 50 yardů, kdy jsme krásně kombinovaly passové akce zejména na J.Nováčka, L.Pečinku a L.Ničeho a běhové akce quarterbacka J.Kolaříka. Tento hráč si doběhl pro svůj první touchdown v sezóně - do této doby měl pouze 12 touchdownových přihrávek. Dvoubodové potvrzení a tím i srovnání na 8:8 obstarala sehraná dvojice Kolařík passem na Ničeho (v této sezóně už 6 potvrzení za 2 body). Po tomto touchdownu zbývalo jen 40s do konce poločasu a tak se do šaten odešlo za stavu 8:8.

První na míči ve druhém poločase bylo hostující mužstvo. A to hned svůj první drive přetavilo v touchdown. Opět jej dal P.Jindra - stejnou akcí jako poprvé, když se schoval za svoji útočnou linii a donesl míč 1 yard. Dvoubodové potvrzení se nezdařilo. Šumperk opět odpověděl v prvním drivu a to zejména díky M.Hrdinovi, který nás svými běhy posunul přes polovinu hřiště. Poté nedisciplinovaností hostujícího družstva a následným faulům jsme se posunuly až 5y k end zóně a hned první akcí skóroval L.Pečinka po přihrávce domácího quarterbacka. 1 bodové potvrzení bohužel nevyšlo a stav tedy opět vyrovnaně 14:14. Budějovickým už ale viditelně ubývaly síly ai naše obrana se dostala do správné provozní teploty a zastavila hned první drive a i 4tý down. Tím pomohla našemu útoku, kterému stačilo ke skórování ,,jen,, 18 yardů. V první akci nás opět posunul faul hostů o 10y kupředu. Matěj Hrdina poté vzal vše do svých rukou, resp. nohou - nejdříve 7y během a poté 3y až pro touchdown. Byl to M.Hrdinův 3.touchdown v dvouleté kariéře, stejně tak 3. proti Českým Budějovicím. Zjevně mu tento soupeř svědčí. Dvoubodé potvrzení nebylo úspěšné. Tento touchdown ukončil zároveň 3.čtvrtinu a Šumperk tak šel do poslední čtvrtiny s vedením 20:14.  Obrana poté opět zastavila hned první drive Budějovic a ty musely odkopávat. Domácím se nepodařilo na 3 pokusy překonat hostující obranu a tak ve čtvrtém šli odkopávat také, ale J.Kolařík zvolil místo kopu fintu, kdy naznačil kop a poté sám běžel a udělal potřebné 3 yardy a tím i pokračování útočného snažení. Na 26:14 zvýšil nejmaldší hráč sestavy J.Hegeduš. ten zachytil krátkou přihrávku od J.Kolaříka a při 25ti yardovém běhu si udělal ze 4 bránících hráčů Budějovic solné sloupy a mohl tak oslavit premiérový touchdown. Potvrzení za 1 bod opět dvojice Kolařík-Niče. Šumperk tedy vedl 27:14 a do konce asi 5 minut. Budějovice už neměli síly na zvrat a pod tlakem domácí obrany opět odkopávaly a na hřiště šel opět útok domácích. Nejdříve ve skvělé formě hrající M.Hrdina uběhl půlku hřiště a nesložit jej poslední hráč, doběhl si pro touchdown. Šumperk se i díky dalšímu faulu dostal na 10y od end zóny, ale už neproměnil vynikající přiležitosti - zejména L.Pečinka mohl přidat druhý touchdown, ale úplně volný nezachytil přihrávku. Poslední šanci na snížení dostali hosté 40s před koncem, ale i tu jim zatrhla domácí obrana. D.Mangl zachytil pass hostujícího quarterbacka a tím i ukončil utkání. Šumperk tedy doma vyhrál 27:14.

Komentář trenéra Jana Kolaříka k utkání: ,,Poslední domácí zápas jsme chtěli zvládnout co nejlépe, navíc doma jsme zatím ze tří zápasů měli pouze 3 prohry. Bohužel už bývá pravidlem, že nám na každý zápas chybí hráči základní sestavy, ale ti co nastoupili předvedli pěkný výkon. Klíčové bylo srovnání na 8:8 do poločasu, pak už byl zápas o trpělivosti a o tom nepanikařit - přeci jen soupeř měl v sobě 5ti hodinovou cestu v teplém počasí a ta se musela v zápase projevit. Až na drobnější zaváhání zahrála skvěle útočná linie Gronych, M.Kolařík, Kubica a running back Matěj Hrdina. V obraně nebylo krom prvního touchdownu slabých míst a všech 7 statečných odehrálo pěkný zápas! Mrzí mě, že přišlo málo diváků, ale nejspíše minulý domácí zápas a teplé počasí odlákaly některé, ale i tak těm co došly děkujeme za povzbuzování a věrnost a věříme, že se s nimi a i s dalšími shledáme příští sezónu. Také děkuji fotografům a dalším lidem co pomáhali se zápasem".