Dietos oficiálně zakončili sezónu 2015 a rozdávali přitom ocenění

19.07.2015 19:33

V pátek 17. července se hráči a vedení klubu sešli v salonku herna clubu D9vítka v prostorech zábavního a gastronomického centra Maják, aby společně oficiálně zakončili sezónu 2015. Tento večer byl spojen také s předáváním klubových cen pro nejlepší hráče uplynulé sezóny, tak jak si je zvolili v hlasování samotní hráči a poté speciální cena pro tzv. nejužitečnějšího hráče, v níž volila čtveřice klubových zástupců toho jednoho, který toto ocenění převzal. Ale o tom již více v následujících řádcích.

Před 18:00 hod. večerní se pomalu začal zaplňovat salonek příchozími hráči a pozvanými přáteli klubu, kteří se podíleli na celém chodu a průběhu letošního ročníku z hlediska domácích utkání. Škoda přeškoda, že ne všichni hráči a přátelé se mohli zúčastnit, jelikož jim to jejich již naplánované aktivity nedovolily. I přesto se, ale něco málo po šesté hodině salonek velice slušně zaplnil, a mohlo vše podstatné odstartovat. Na samotném začátku si vzal slovo předseda a hrající trenér klubu Jan Kolařík, který všechny příchozí vřele přivítal a popřál jim, ať se po celý večer baví. Velice krátce zhodnotil uplynulou sezonu a poděkoval všem přítomným za její průběh a hráčům za odvedený výkon. Poté se mohlo přejít k vyhlašování jednotlivých kategorií. 

První přišla na řadu kategorie NOVÁČEK ROKU 2015 a toto ocenění získal defenzivní lineman Jan Tinka. Nutno podotknout, že získal cenu zcela zaslouženě, jelikož po celý průběh sezóny odváděl velmi dobrou práci. Když bylo zapotřebí, tak kromě defenzívy jej trenér Šumperka využíval i pro práci v ofenzivní linii. Dle jeho vlastních slov byl z ocenění překvapen a dodal:,,Určitě jsem nečekal, že zrovna já bych měl dostat titul pro nováčka roku. Sám totiž vím, že jsem několikrát v zápasech udělal mnoho chyb a do budoucna mám na čem ještě hodně a hodně pracovat,‘‘ sebekriticky hodnotil své vystoupení v loňské sezóně. V závěru poté ještě přidal poděkování:,,Chtěl bych poděkovat jak mým spoluhráčům, tak ale také všem, kteří se o nás jak během tak i mimo sezónu starali.‘‘ V další kategorii HRÁČ ÚTOKU 2015 byla situace poněkud jasná zřejmě již před samotnou volbou na koho spoluhráči ukáží resp. napíší na hlasovací lístek. Vzhledem k výrazné produktivitě (9 touchodownů ze šesti utkání), kterou se pyšnil runningback Michal Bock nebylo o vítězi pochyb.

Kategorie týkající se obranných výkonů HRÁČ OBRANY 2015 nabízela poněkud rozmanitější a napínavější rozhodování komu tuto cenu přidělit. Jistě, že svá želízka v ohni měl každý a některá ze jmen byla skloňována poněkud častěji, ale přeci jen do poslední chvíle nebylo o vítězi jasno. Nakonec si pro trofej z rukou hlavního trenéra přišel hráč, jenž sice nestihnul odehrát vinou zranění všechna utkání, ale i přesto plně dokázal, že si titul plně zaslouží. Ano, přesně tak, jednalo se o safetyho Jana Šmída. Za potlesku spoluhráčů narazil také na nepříjemnou situaci, která jej potkala v polovině sezóny:,,Je super, že jsme se takto sešli na zakončení sezóny, i když můj konec sezóny nastal předposlední víkend v květnu. V průběhu sezóny, kdy se soustřeďujeme na předvedený výkon v zápasech je takových večerů plných zábavy společně se spoluhráči méně, tudíž jsme si to užívali a rozhodně na to nezapomeneme.‘‘ A pak už se plně vyjádřil z pocitů, které měl po obdržení ceny:,,Osobně jsem mile překvapen, a jak říká jeden z nejmenovaných českých umělců, tak jsem to opravdu nečekal. Chci tímto ještě jednou všem poděkovat a mrzí mě, že jsem v průběhu sezóny nemohl pomoci ještě více. Když ale zhodnotím celý fotbalový rok DIETOS komplexně, tak jsme si vše po celou dobu užívali a užili. I když se nedařilo, tak jsme neklesali na mysli a drželi se v pozitivní náladě. Opravdu jen škoda, že se nám nepodařilo postoupit do play-off.‘‘

Poslední z cen, jenž byla v rámci slavnostního večera předána lze zařadit velmi vysoko, a je výrazem všestrannosti či také celkovým přínosem pro klub za průběh celé sezóny. Tato cena nese název NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČ 2015. O držiteli tohoto titulu již nerozhodovali sami ‘‘hráči‘‘ mužstva, ale pouze užší porota ve složení Jan a Milan Kolaříkovi, David Mangl a Lubomír Niče. Volba byla velmi vyrovnaná, což jen dokazovalo, že v řadách klubu jsou výrazné tváře, které přinesly v průběhu sezóny do týmu mnohé, a to ať již nastupovali na straně útočné či obranné. Vítězem této kategorie a podruhé za večer si na pomyslné pódium přišel pro trofej hráč útočných řad runningback Michal Bock. Ten s radostným úsměvem, ve kterém se mísilo i notné překvapení poté poděkoval všem svým spoluhráčům a s humorem, jak u něj bývá zvykem, glosoval průběh uplynulé sezóny:,,Moc a moc musím poděkovat mým skvěle blokujícím spoluhráčům a quaterbackovi, že mi vždy předal míč a já mohl vyrazit směr endzóna soupeře,‘‘ se smíchem okomentoval recept, jak si vysloužit tuto ceněnou trofej. Nicméně poté již s vážností a patřičnou pokorou okomentoval svůj druhý úspěch:,,Opravdu vážně musím říct, že jsem s tímto oceněním ani v nejmenším nepočítal, jelikož je v týmu mnoho zkušených kluků, kteří si myslím by si toto ocenění také zasloužili. Velké díky za důvěru, a co víc, je to pro mě samozřejmě o to větší závazek do další sezóny!‘‘ Celá hlasující čtveřice se poté jednomyslně shodla, že tuto speciální cenu by si za letošní rok zasloužili v podstatě všichni hráči klubu, ale pravidla jsou pravidla a vyhrát mohl pouze jeden. Po vyhlášení a předání cen poté hráči a všichni zúčastnění společně povečeřeli a odebrali se na kolbiště k bowlingovým drahám, kde se stejně jako v sezóně odehráli velmi zajímavé a plné emocí vydatné souboje. A nutno podotknout, že některým šla práce s bowlingovým náčiním od ruky.

Hrající předseda klubu Jan Kolařík po skončení slavnostního večera ještě zhodnotil celou akci velmi výstižně:,,Sezónu jsme ukončili na místě, kde to vše před zhruba téměř čtyřmi měsíci začalo týmovým soustředěním. Myslím, že všichni společně jsme si tento večer náramně užili.‘‘ Na samotný závěr pak ještě neskromně vyjádřil své přání:,,Příští rok oslavíme deset let fungování klubu, a bylo by skvělé, pokud by se podařilo přestoupit do velkého jedenáctkového fotbalu či pokud bychom stále setrvali o úroveň níže, tak již konečně vyhrát popřípadě tzv. udělat větší úspěch.‘‘

Autor: mik, Foto: Denis Weinlich