Dietos se dočkají odložené premiéry. Směr Teplice!

21.04.2023 20:18

O nadcházejícím víkendu to bude pro oba kluby premiéra, ale pro každý malinko v jiném duchu. Zatímco Šumperk musel z důvodu nepříznivého stavu herního hřiště odložit domácí utkání, tak soupeř z Teplice se vrací do třetiligového kolotoče po delší odmlce, když naposledy se v roce 2019 zúčastnil čtvrté ligy.

Nejenom delší odmlka, ale také netypické spojení Nordians s týmem Karlovy Vary Warriors tvoří z teplického celku zajímavé uskupení. Jak to celé bude fungovat může ukázat už úvodní střetnutí proti Dietos. Ti se na dlouho cestu do lázeňského města vydají po sedmi letech a tehdy z toho byl velmi podařený výjezd, když se odjíždělo s výhrou v poměru 40:20. Družina hrajícího trenéra Kolaříka by se na stejnou notu chtěla naladit i tentokrát. Ještě bychom v aktuálním kádru našli i několik jmen, které si tehdejší klání pamatují a byli jeho přímým účastníkem. Dietos nastupují do utkání v Teplicích s nálepkou favorita, které se ale nezříkají. Ba naopak by rádi započali vítěznou cestu, která by přinejmenším měla skončit postupem do play-off. V tipovací soutěži Pick’em věří téměř 91% sázejících ve vítězství hostů ze Severní Moravy.

Tepličtí jsou velkou neznámou a až jejich sobotní utkání může nastínit s jakou kvalitou se budou jejich třetiligoví soupeři potýkat. Nordians se slovy svého hlavního trenéra Jana Mertla netají tím, že aktuálně je tým v jakési fázi přestavby potažmo nového budování celé organizace vyznávající černo-žluté barvy. O to více se dá očekávat, že se budou chtít na českou fotbalovou scénou vrátit s velkou chutí a zápalem. Na tohle si bude muset Šumperk dát pozor a být ve střehu. Hlavní trenér Teplic pak zmiňuje jedno důležité jméno, které je s teplickým americkým fotbalem spjato silnou pupeční šňůrou. Tím je Lukáš Buřt, který bude řídit svůj tým tak, jak je jeho dobrým zvykem z pozice quarterbacka.

Autor: mik, Foto: Teplice Nordians