DIETOS se nakonec dočkali play-off!

26.06.2018 18:05

Nečekaná účast šumperského celku ve vyřazovacích bojích a možnost k reparátu v souboji proti vítězi třetí ligy Prague Black Panthers 2.

A jak že k tomuto nečekanému kroku došlo? Vysvětlení podává tiskový mluvčí klubu Milan Kolařík:,,Vítěz skupiny Sever a jediný zahraniční účastník v českých soutěžích polská Wroclaw neuhradila soutěžní kauci dle příslušné splatnosti, a proto byla na základě stanoveného bodu v herním řádu zbavena práva účasti v play-off. A jelikož jsme byli prvním týmem na nepostupových pozicích, tak nám díky této jejich hrubé chybě byla umožněna možnost prodloužit si sezónu.‘‘ Dietos do poslední chvíle netušili, kdo bude jejich soupeřem, ale uplynulý hrací víkend určil, že celkovým vítězem třetiligového pelotonu se stal pražský celek. Ten dostal jako lídr možnost vybrat si svého protivníka z další trojice postupujících Příbram, Třinec a Šumperk. Zvolil papírově nejslabšího z nich, a Šumperk si tak zopakuje střet s tímto týmem, když v minulém utkání na Tyršově stadionu podlehl jednoznačně 0:26. Ovšem nyní to bude s jedním podstatným rozdílem, kdy již do utkání naskočí hrající trenér a vůdce šumperského celku Jan Kolařík. Absence quarterbacka se jevila v minulém klání proti PBP 2 jako zásadní faktor neúspěchu Dietos, kdy nedokázali tohoto klíčového muže v sestavě adekvátně nahradit. Sám hlavní trenér k tomu poznamenává:,,Bude to do jisté míry odveta za předchozí utkání na domácí půdě, ale v Praze očekávám zcela jiné zápas. Budeme moci využít všechny naše útočné zbraně, stejně jako tomu bylo v samotném začátku sezóny.‘‘

Zmiňuje také, že nejen útokem se může šumperský klub pochlubit, ale hlavně nelze čekat, že by dostali Dietos cokoliv zadarmo. Výrazná postava mužstva se nebojí pálit ostrými do vlastních řad. ,,Defenzíva by měla být doplněna o zraněné hráče a my musíme využít třítýdenní pauzu k maximální přípravě. Nerad bych, aby se opakovala situace jako v dosavadním průběhu ročníku, kdy snad hráči mají pocit, že vše se udělá samo.‘‘ Papírově je neoddiskutovatelným favoritem pražský klub, který se netají ambicí postupu o ligu výše, což znamená, že finálová účast se bere jako hotová věc. ,,Black Panthers jsou určitě favoritem, který tím, že si nás zvolil jako soupeře pro vyřazovací část, tak dokazuje, že si na nás věří. Já ovšem zase naopak věřím, že jsme schopni mu cestu do finále znepříjemnit a poprat se o dobrý výsledek. Musíme toho využít, když už jsme dostali šanci jako na zlatém podnose,‘‘ dodává jedním dechem lídr druhého celku skupiny Východ.

Bez dvou dnů přesně po pěti letech okusí Dietos, jak chutná souboj ve vyřazovací části a k tomuto klání dojde v neděli 8. července, kdy výkop je naplánován přímo na poledne od 12:00 hod. Jejich zápas s rezervou pražských Black Panthers bude takovým předkrmem na hřišti v areálu Uhelných skladů, kde hned poté odehraje své play-off utkání hlavní tým  PBP.

Autor: mik