Dietos ukončí sezónu v Trutnově, kde dojde na loučení s třemi domácími veterány.

08.10.2021 21:57

Poslední utkání v sezóně bude ve znamení návratu na umělou trávu v Trutnově proti tradičnímu protivníkovi v podobě místních Rangers. Ti celé klání pojmout také jako rozlučku se třemi svými klubovými legendami, kterým dominuje zakladatel klubu Jaroslav Bojarský, ale zapomínat by se nemělo ani na další v podobě Luboše Dlouhého a Michala Ševce.

A rozhodně by to byla stylová rozlučka, pokud by se domácím podařilo všechny tři zmiňované potěšit prvním letošním vítězstvím pro žluto-modré barvy. Zatím to totiž v podání trutnovských byla cesta od porážky k porážce a v drtivé většině velmi výrazným rozdílem. Na obhajobu Rangers je ovšem potřeba říci, že přeci jen dlouhodobě stejně jako Šumperk patří ke klubům u kterých je na prvním místě hlavní problém, co do počtu členské základny, což se pak do jisté míry v utkáních notně projevuje.

Do zápasu půjde jako jednoznačný favorit hostující Šumperk, který se tak bude muset vypořádat s rolí favorita se kterou se v dosavadním ročníku potkal jen zřídka. Pro Dietos mluví fungující obrana a také zlepšující se útok, který je schopen prohánět i favorizovanější celky. Proto by se mohlo zdát, že v neděli se bude jednat o jednoznačnou záležitost, ale jestli něčemu nesmí hosté podlehnout, tak právě tomuto klamavému dojmu. Trutnov jistojistě nebude chtít dát kůži zadarmo a podpořen dojmem, že se u některých dlouholetých hráčů jedná o poslední utkání, tak by se mohlo jednat o nadstandardní impuls, který může vlít pozitivní a bojovnou euforii do žil domácích. Při pohledu na dosavadní výkony domácího celku jde vidět, že to neklape, jak v útoku, tak ani v obraně. Poslední místo ve skupině je tak logickým vyústěním. Že se ale v Krkonošském podhůří dělá fotbal srdcem o tom není bezesporu pochyb, přičemž entuziasmus z kabiny vedené hlavním trenérem Oldřichem Šimkem by tomuto skromnému klubu mohl závidět leckterý slovutnější tým. I přes to, že se Rangers nedaří, tak jak by si možná i oni sami představovali, tak vždy jdou do jednotlivých střetnutí s odhodláním.

Dietos přijedou roli favorita potvrzovat snad v co nejsilnější sestavě, jelikož celý ročník je u hostů protnut tenkou červenou linií v podobě nestálosti týmové soupisky. V rytmu, že jakmile se někdo uzdraví a je schopen nastoupit, tak okamžitě vypadá zase někdo další ze soupisky, což přidělává starosti a vrásky na čelo hrajícího trenéra Jana Kolaříka. K poslednímu letošnímu utkání sezóny ovšem vyrazí jeho svěřenci, pokud možno v co nejsilnějším složení, aby svoji druholigovou pouť ukončili vítězně. Pomoci jim k tomu můžou dva velmi dobré výkony proti daleko silnějším celkům v podobě Plzně a Pardubic ze kterých odešli více než se ctí a pochvalnými slovy ze strany obou soupeřů. To je ovšem již nyní minulost a Šumperk se musí co nejlépe soustředit na nadcházející střetnutí.

Úvodní výkop nedělního utkání je stanoven na 14:00 hodinu.

Autor: mik, Foto: Trutnov Rangers