Dietos ve třetí lize znají soupeře a rozpis utkání

05.03.2020 20:51

V pondělí 2.března spatřila světlo světa oficiální termínová listina III.ligy, kde jsme pro letošek zařazeni do skupiny Východ. Více se ke třetí lize na oficiálním webu rozepsala Česká asociace amerického fotbalu.

Ve 3.Lize nezůstal kámen na kameni. Letos se nehraje devítková forma, a tak se týmy jako Tábor Foxes, Budweis Hellboys, Karlovy Vary Warriors, Jičín Hurricanes a Litvínov Hunters přesunuli o ligu výše a budou hrát klasickou verzi fotbalu. Hunters prošli v offseason ještě další změnou, a to přesunutí z Mostu do Litvínova.

Původně měli být v této lize ještě Teplice Nordians, kteří se ale ze soutěže již odhlásili. Proto má skupina Východ o jeden tým více. Do 3.Ligy se přesunuli Dragons, kteří loni hráli 2.Ligu. Stálicemi 3.Ligy z loňské sezony jsou tak Rangers, Dietos, Sígrs 2, Greenraiders a Titans. Více než polovina ligy je tak tvořena z týmů, které loni hráli jinou ligu. To minimálně před začátkem sezony dodává lize nevyzpytatelnost. Zvlášt u týmů, které se budou muset adaptovat na novou formu fotbalu.

Východ: Brno Sígrs 2, Hradec Králové Dragons, Sokol Budweis Hellboys, Šumperk Dietos, Tábor Foxes, Trutnov Rangers
Západ: Jičín Hurricanes, Karlovy Vary Warriors, Liberec Titans, Litvínov Hunters, Mladá Boleslav Greenraiders
Počet zápasů: 6 na tým
Play off: semifinále a finále

Autor: Šumperk Dietos, ČAAF Foto: ČAAF