DIETOS vstoupí do sezóny s označením osmičková

27.01.2015 20:47

Před necelými třemi týdny Česká asociace amerického fotbalu (ČAAF) oficiálně představila podobu všech divizí pro rok 2015. Co je podstatné pro náš klub, tak v letošním roce se sedmičková liga změnila na ligu osmičkového fotbalu. I přes početní změnu se stále jedná o nejnižší divizi s označením IV.

Dietos byli zařazeni do skupiny Východ, kde bude jejich soupeřem Ostrava Steelers 2, Přerov Mammoths a Vysočina Gladiators. Druhá skupina s názvem Západ se skládá z těchto týmů: Karlovy Vary Warriors, Teplice Nordians, Trutnov Rangers a Znojmo Knights. Všechny týmy odehrají ve skupině šest zápasů (doma-venku). Následovat poté bude semifinále a finále. Formát soutěže a počet zápasů byl sestaven s ohledem na jednoznačné přání samotných účastníků, přičemž při rozdělení týmů do skupin bylo zohledněno regionální hledisko.

Fanoušci Dietos se tak i letos mohou těšit na derby zápasy s nedalekým Přerovem, přičemž bude dozajista zajímavé sledovat, jestli v těchto utkáních opět oba protivníci udrží svoji domácí neporazitelnost či jeden z nich poruší dva roky trvající pravidlo. Dvojzápas s Vysočinou Gladiators by mohl být pro Šumperk po loňském debaklu tohoto soupeře na domácím hřišti Tyršova stadionu snadnou záležitostí, ale na to nelze ve sportu a speciálně v americkém fotbale spoléhat. A co čekat od soupeře ze Slezska nesoucí v názvu číslo 2? Ano bude se jednat o jakýsi záložní tým pro hráče ostravského klubu, kteří se nedostali do hlavního A-týmu či jsou teprve na začátku svojí fotbalové cesty. Nicméně někteří z pamětníků Dietos mají před sebou živý obraz toho, jak poslední výpravy družiny do těchto koutů republiky skončili v minulosti. A že to žádná sláva nebyla je známá věc.

Nuže letos rozhodně nebude o zajímavé a vypjaté momenty nouze. My věříme, že nás v tom nenecháte a přijdete nás podpořit v co největším počtu jak na domácí zápasy na Tyršově stadionu, tak uslyšíme vaši podporu i při venkovních zápasech, jelikož vzdálenost je více než příznivá.

Autor: mik