Dojmy nováčků ze scrimmage

12.03.2014 18:25

Pro většinu zkušenějších hráčů je scrimmage lehce rutinní záležitostí, ale jak se asi cítí nováčci pro které je to častokrát vůbec první důležitější okamžik v jejich kariéře amerického fotbalisty? To se dozvíte v následujících řádcích a jako bonus Vám přinášíme dojmy zkušenějšího hráče Michala Bocka, který ale v sobotu byl také takovým malým nováčkem, jelikož vůbec poprvé hrál na jeho nové pozici running backa.

Tomáš Šlahorek (RB): Ze začátku jsem byl nervózní a vůbec nevěděl, co od toho mám čekat. Přiznám se, že první polovinu jsem byl mimo, ale čím více jsem hrál, tím více jsem si byl sebou jistější. S každou další hrou jsem pociťoval na sobě zlepšení a ostatní hráči v týmu mě dokázali podržet popř. poradit, když jsem potřeboval. Jsem rád, že se něco takového dělá, protože teď vím do čeho jdu a těším se na první zápas sezóny, abych se mohl zase o něco více zdokonalit.

Jan Vomlel (CB): Na moji první scrimmage jsem se těšil celý týden a musím uznat, že bylo na co. Ze sobotního výkonu mám dobrý pocit – snažil jsem se hrát to, co jsme si ukazovali na trénincích, a myslím, že se mi to poměrně dařilo. Kluci z týmu mě po skončení scrimmage chválili, což vždy potěší. Z mého pohledu byla scrimmage velmi povedená a už se těším na další zápas.

Michal Skýpala (OL): Pro mou slabší účast na trénincích pro mě bylo překvapením, když mi v pátek trenér zavolal, že v sobotní scrimmage nastupuju tzv. v „plné polní“. Trošku jsem tápal a musel se kolegů v huddlu na některé věci raději ještě znovu ptát, což jak jsem zjistil, není přes chránič zubů až tak jednoduché (smích). Můj osobní dojem z mého představení v této scrimmage by se dal vyjádřit dvěma slovy:  „chaos“ a „zmatek“. To se samozřejmě pokusím co nejdříve napravit a udělám ve zbývající době maximum pro svůj výkonnostní růst. Vyzkoušel jsem v životě spoustu sportů, ale americký fotbal mě doposud zaujal ze všech nejvíce.

Michal Bock (RB):  Na scrimmage jsem se velice těšil, jelikož to byl můj první ,,zápas,, který jsem odehrál na nové pozici running backa. Z počátku jsem měl trošku trému (hurónský smích). Avšak ta ze mě po pár drivech opadla a celé jsem si to vychutnával plnými doušky až do konce. S výsledkem scrimmage jsem spokojený a to už jen proto, že jsme soupeře vlastně k ničemu vážnějšímu po celou dobu nepustili. Ovšem i tak nám scrimmage odhalila chyby, na kterých musíme do startu sezóny zapracovat a vypilovat je k dokonalosti. Na druhou stranu se nám tu během off-season objevilo pár velmi slušně se jevících nováčků a já osobně se moc a moc těším na to, co nám a hlavně divákům předvedou v dalších zápasech. Snad ještě mohu dodat, že jsem spokojen s tím, jak nám vyšlo perfektní počasí přímo určené pro americký fotbal. A na to, že nebyla scrimmage nikde více publikována přišli i skalní fanoušci DIETOS. Tímto prostřednictvím bych chtěl klukům poděkovat za báječnou podívanou a odreagování se od věčného učení, které mě teď v posledních dnech provází (smích). A hlavně nesmím zapomenout poděkovat našemu backup quaterbackovi a trenéru v jedné osobě Lubomíru Ničemu, že mi tak věřil (hurónský smích).