Jízdní řád sezóny je znám. Začínáme doma proti Tábor Foxes.

08.04.2023 20:49

Už jen kolik málo dní zbývá do startu dalšího třetiligového ročníku amerického fotbalu, který letos bude čítat ve startovním poli celkem sedm účastníků a nebude u něj chybět ani ten šumperský. Dietos na přelomu března a dubna ještě ladili formu na společném soustředění v domácích podmínkách Tyršova stadionu a týmovou partu pak tužili na společném obědě a večeři, včetně využití služeb relax centra.

Jak moc se vše podařilo sladit a bude to družině hrajícího trenéra Jana Kolaříka hrát se ukáže již 15. dubna od 15:00 hod., kdy na hlavním hřišti Tyršova stadionu hostí Tábor Foxes. Lišky z jihu Čech budou mít domácím co vracet, jelikož jejich poslední střetnutí ve stejných kulisách dopadlo vysokým vítězstvím Dietos v poměru 38:0. Ovšem na startu nové sezóny je potřeba mít se na pozoru, protože přeci jen mužstvo prošlo menší proměnou. Tiskový mluvčí klubu Milan Kolařík upřesňuje: ,,Nebudeme si nic nalhávat, na start se každý těší, ale na druhou stranu to sebou vždy nese menší míru nervozity, než si vše sedne. Z náborů nám vzešly nové tváře, někteří z hráčů své hráčské kariéry ukončili či si dávají pro letošek pauzu. Ovšem trenér sestavil dle mého konkurenceschopný celek, který bude jako vždy mít ty nejvyšší ambice. Jak dalece se je podaří naplnit samozřejmě ukáže až samotný průběh celého ročníku.‘‘ Šumperský klub utká s protivníky napříč celou Českou republikou systémem, kdy každý z celků v rámci základní části odehraje šest utkání (doma nebo venku) proti každému ze soupeřů. První čtyři týmy poté postupují do play-off (semifinále a finále).

Roli hostitele si šumperští zakusí postupně proti Táboru, Hradci Králové a Trutnovu. Výjezdy je budou čekat do Teplic, Zlína a Jičína. ,,Pokud se na zajištění sezóny podíváme z finančního hlediska, tak je pro nás největší položka právě doprava na utkání, která v této rozbouřené ekonomické době není zrovna nejmenší. To víceméně souvisí i s naším cílem, kdy budeme usilovat, jak o postup do playoff, tak hlavně v takové pozici, abychom se vyhnuli dalšímu cestování a pořádali semifinálové utkání na domácí půdě ‘‘ vysvětluje nelehkou situaci Kolařík.

Fanoušci Dietos se v domácích utkáních mohou těšit na komentátora, který je provede celým duelem a poločasovou soutěž plnou hodnotných cen. Hlavním faktorem bude, jak budou Dietos svojí hrou příchozí obecenstvo bavit a dostanou jej plně do víru dění, aby tak získali z tribun co nehlučnější podporu. ,,Myslím, že v případě některých fanoušků můžeme každý rok mluvit o takzvaných věrných, kteří si najdou cestu na naše utkání za jakéhokoliv počasí a formy mužstva. Výjimkou nejsou ani výjezdy na vlastní pěst, kdy nás přijedou podpořit na některé z venkovních utkání. My si jejich podpory nesmírně vážíme a za celý tým můžu slíbit, že se bude snažit je svojí hrou co nejvíce potěšit a rozdat maximum radosti. Letos hostíme na Tyršově stadionu dle mého velice zajímavé protivníky, kteří nám nedají nic zadarmo, protože ať již z minulé sezóny či z historického hlediska nám mají co vracet,‘‘ uzavírá na závěr tiskový mluvčí.

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos