„Možná stačil jeden zkompletovaný míč navíc a...“ řekl hostující trenér David Novotný

22.04.2014 19:23

1.) Vyrovnaný zápas, pěkná fotbalová podívaná a nechybělo málo, aby Mammoths odjížděli zpět do Přerova s výhrou. Souhlasíš?

„Jednoznačně nejvyrovnanější utkání v krátké historii Mammoths a myslím, že diváci se určitě nenudili. Navíc vyšlo počasí, což je ideální pro využití celého playbooku, a tak o pestrost akcí nebyla nouze. Doufám, že za měsíc to v Přerově bude podobně napínavé, ale tentokrát se nám snad podaří vyhrát.“

2.) Kde hledat ty příčiny, proč se vám nepodařilo zápas dotáhnout do vítězného konce?

Po celou dobu jsme dotahovali nepříznivé skóre a to je vždy mnohem těžší, než bránit určitý náskok. I když jsme byli schopni držet krok, tak v momentech kdy jsme mohli jít do vedení se vždy něco pokazilo. Na TD to sice skončilo 3:3, ale vůbec nám nevyšla hra special týmů a to nakonec rozhodlo. Je pravda, že možná stačil jeden zkompletovaný míč navíc a mohli jsme se radovat z výhry my.

3.) Měl tým nějakou zvláštní motivaci navíc, jelikož se jednalo o takové ,,malé,, derby nebo k tomu přistupujete stejně jako ke každému jinému zápasu?

Nemyslím si, že by to právě v tomto zápase hrálo nějak zvlášť významnou roli. Daleko víc mě těší porážet soupeře z Čech, než krajany z Moravy. Navíc nabádám kluky, aby se zbytečně moc nezaobírali tím s kým hrajeme, jelikož to může dost ovlivnit psychiku hráčů. Myslím tím podcenění nebo naopak zbytečný respekt ze soupeře. Ale v případě dnešního zápasu byli šance dost vyrovnané a výsledek to jen potvrzuje. Trochu nechápu, proč vlastně byli Mamuti označeni favority utkání, když minulý vzájemný zápas vyhráli Dietos a konečné umístění v tabulce také vyznělo líp pro Šumperk. Možná se o nás loni víc mluvilo díky pořádání akcí v rámci ČAAF, ale to samotnou hru týmu určitě nijak nezlepšilo.

4.) Myslíš, že se v Přerově za měsíc v odvetě mají obě mužstva možnost něčím překvapit?

Překvapit asi ani ne, ale díky příležitosti jakéhosi reparátu je zde možnost poučit se z vlastních chyb a tak je pravděpodobné, že se na našem hřišti potkají dva rozdílně hrající týmy. Pokud se nám uzdraví a naopak nezraní nejlepší hráči, nebudou to mít Dietos za měsíc na našem hřišti vůbec snadné, ale o konečném výsledku nejspíš zase rozhodnou maličkosti.