MVP 2018 - Denis Weinlich

08.08.2018 20:43

Dietos na závěr vyhlašovali také cenu pro nejužitečnějšího hráče tzv. MVP, která je vždy považována za cennou a váženou. Uděluje ji samotné vedení klubu a podruhé si pro ni přišel Denis Weinlich, který prožil pozoruhodný ročník, když musel ve dvou utkáních naskočit dokonce na pozici quarterbacka. Navíc byl často využíván také v obraně a prokázal, že ani na opačné straně hřiště se neztratí. Jeho fotbalový přehled a chuť chtít se zlepšovat byla jedním z faktorů, které jej opět vynesly až na vrchol nejvyšší.  O to horší pak bylo oznámení samotného aktéra, který již v průběhu roku naznačoval, že s největší pravděpodobností ukončí fotbalovou kariéru. ,,Jsou věci, které se neposlouchají dobře a tohle je právě jedna z nich. Denis patřil k pilířům sestavy, na němž jsme stavěli, tudíž se jedná o citelné oslabení. Na druhou stranu věřím, že u týmu zůstane v jiné funkci. A kdoví třeba ještě dostane po fotbale hlad a nebude to jeho poslední účinkování v dresu Dietos,‘‘ vyjádřil se mluvčí klubu Milan Kolařík.

Že se budou muset začít v Šumperku vyrovnávat v nejbližších dnech s odchodem dalších hráčů se šuškalo delší dobu, ale až samotný závěr sezóny přinesl rozuzlení. Trenér týmu má na ukončení herní činnosti některých svých svěřenců svůj názor: ,,Já věřím, že se nám podaří všechny z hráčů udržet a společnou komunikací přesvědčit, aby si svoje rozhodnutí rozmysleli. Ale samozřejmě, že musíme být připraveni na situaci, že se kádr na některých pozicích jako každý rok obmění. Není to úplně komfortní situace, jelikož přebudovaný tým se musí rok co rok znovu sehrávat a hledat onu pověstnou týmovou chemii. A pokud chceme i nadále pokračovat v nastolené cestě jedenáctkového fotbalu s případným atakem na vyšší příčky a zisk nějaké z trofejí, tak to není ideální.‘‘

Díra zející v mužstvu Dietos bude tedy muset být zaplněna novými tvářemi, které jako již většinou vykrystalizují z probíhajících podzimních náborů. ,,Nábory jsou neoddiskutovatelnou součástí života klubu amerického fotbalu každý rok, takže ani letos tomu nebude jinak. Doufám, že se nám podaří najít, co největší množství nových hráčů a zájemců, kteří pak s námi naskočí do sezóny 2019. Ještě budeme společně uvnitř klubu projednávat některé další kroky, které povedou směrem k náborové kampani, tak uvidíme, jak to ještě celé v letošním roce pojmeme, ale je jisté, že ten základ zůstane a musí zůstat do jisté míry stejný,‘‘ nastínil M. Kolařík. Jeho bratranec a muž plnící mnoho rolí v tomto malém klubu zpod Jesenických hor šel ještě trochu více do hloubky a osvětlil, co že bude čekat na případné zájemce o vstup do mužstva amerického fotbalu: ,,Seznámíme všechny příchozí s výstrojí a základními fotbalovými dovednostmi, aby poté mohli plnohodnotně trénovat s hlavním mužstvem, které bude mít volno a bude na sobě pracovat po fyzické a silové stránce. Nikdo se nemusí bát a každého nového člena vítáme s otevřenou náručí, kdy se mu dostává častokrát až individuálního přístupu. Věkový limit je snad spíše jen na dolní hranici (16 let), ale směrem nahoru je to opravdu už jen na každém a jeho uvážení, protože v americkém fotbale se může najít i člověk mající v rodném listu ročník narození, který by jej u jiných sportů již odsuzoval do role statisty a diváka. Všechny naučíme fotbal od úplných základů, aby se stali plnohodnotnými, ale úplně nejlépe klíčovými hráči klubu!‘‘ burcuje před startem náborových akcí lídr mužstva a jeho předseda Jan Kolařík.

Autor: mik, Foto: Michal Cikryt