Na první výjezd do Trutnova

03.05.2019 22:22

Opět neděle, ale tentokrát květnová a hlavně výjezd k venkovnímu utkání, to je ve zkratce to, co čeká na Dietos před dalším ligovým kolem. Zajíždět budou na hřiště trutnovských Rangers. V loňském roce z toho bylo vydřené vítězství, které Šumperk musel doslova protrpět. Kdo také trpěl, byl jeho quarterback a režisér hry J. Kolařík, který snažení svých svěřenců sledoval z tribuny. Letos tomu bude jinak a Šumperk tak pojede do Trutnova daleko silnější.

Nelze ovšem podléhat dojmu, že vše půjde samo a jen samotná přítomnost jejich lídra bude zárukou vítězství. Rangers se rozhodně kolena nepodlomí a v domácím prostředí budou chtít navázat na sympatický výkon proti Zlínu, kterému podlehli těsně 18:20. Ač Golems celý zápas vedli, tak museli své vítězství uhájit. Výraznou postavou v kádru Rangers byl runningback František Matyk, jehož hattrick nemohl znalcům uniknout. Tento dvacetiletý mladík ukázal, že jakmile dostane prostor a příležitost, tak se nebojí jej využít. Talent z trutnovské líhně si určitě bude chtít rozšířit sbírku i proti Dietos. Obrana hostů tak ví, na koho si budeme muset dávat pozor. V minulém utkání proti Sígrs dokázala udržet nulu, ale sama si je vědoma, že místeček ke zlepšení zde ještě několik bylo.

Pasová hra Dietos nebyla tak silná, jak bývalo dříve zvykem, ale přeci jen si nakonec cestu k bodům našla a podpořena výbornou běhovou hrou dala Šumperku základ a důvod věřit, proč by to nemělo jít i proti Rangers. Šumperk se bude muset vypořádat se ztrátami ve svých řadách, ale celek hrajícího trenéra Kolaříka je natolik zkušený, že by se tím neměl nechat více rozhodit. Rangers do utkání nebudou vstupovat jako favorit, o čemž je přesvědčena i většina tipujících v soutěži PICK’EM, kdy téměř 84% sázkařů věří Dietos. Ale podceňovat partu pod vedením fotbalového matadora a všeuměla Jaroslava Bojarského není záhodno. Trutnov si velmi šikovně vychovává své mladé talenty již od nejzákladnější formy tzv. flag fotbalu, když disponuje týmem, který se pravidelně zúčastňuje turnajů pořádaných Českou asociací amerického fotbalu. A ti pak dostávají možnost vyzkoušet si dospělý fotbal právě v A-týmu. To co značně sráží akcie trutnovského celku je nízký počet hráčů, což je drobná paralela právě s Dietos, kteří mají každoročně podobné problémy, ale letos také díky náborům se jim podařilo najít několik slibných tváří. A to jak do ofenzívy, tak defenzívy.

Poněkud nefotbalové počasí v podobě nízkých teplot (okolo 6°C) a slibovaného ochlazení úplně nenahrává vysoké návštěvnosti na stadionu Na Lukách a může být zajímavé sledovat, jak se s teplotou vyrovnají samotní hráči. Přeci jen v květnu jsou v tvrdé většině zvyklí na daleko jiné fotbalové podmínky, ale nemělo by to být nic, s čím by si neměli poradit.

Další utkání Dietos slibuje kvalitní podívanou a věřme, že Šumperk bude pokračovat v dobrém startu do letošního ročníku a připíše si další vítězný zářez.

Autor: mik, Foto: Trutnov Rangers