O víkendu startují DIETOS další sezónu!

25.04.2019 20:09

Už jen několik pár dní zbývá do úvodního výkopy nové sezóny 2019, kterou Dietos otevřou na domácím hřišti v areálu Tyršova stadionu. V neděli 28. dubna od 15:00 hod. již budou všichni hráči a společně s nimi jejich příznivci očekávat s jakou do další třetiligové sezóny vstoupí.

Hlavní trenér šumperského celku Jan Kolařík má před prvním utkáním jasnou představu: ,,První zápas je vždy ošidný a letos je navíc umocněn tím, že hrajeme s novým soupeřem. Tím pádem nelze použít video z případného utkání v minulém roce. Ba co víc, ještě máme téměř polovinu týmu složenou z nováčků.‘‘ Tým ladil všechny potřebné herní varianty i na březnovém kempu, který tradičně probíhal v domácích podmínkách v Šumperku na Tyršově stadionu. S jeho průběhem byl hrající trenér spokojen, když sám prohlásil, že jeho svěřenci zapracovali na odstranění chyb a vše už bude teď jen záležet na samotných hráčích, jak jednotlivé věci převedou do zápasu. Vzhledem k rozložení sil v týmu by mohla být nepříjemným faktorem pro některé z hráčů nervozita a nezkušenost z mistrovských utkání.

,,Rád spíše začínám sezónu utkáním venku, jelikož pro naše nováčky to může být o to těžší, když na tribuně budou rodinní příslušníci a známí. Ale věřím, že tuto na první pohled možnou nevýhodu proměníme ve výhodu, a kluci se budou chtít v pozitivním slova smyslu ukázat a předvést maximum, co v nich je. Nervozita určitě opadne prvním chyceným míčem či úspěšnou skládkou protihráče,‘‘ věří quarterback šumperského celku. Jaké je to hrát proti rezervnímu týmu Sígrs si Dietos vyzkoušeli v nedávné minulosti, když se s jihomoravským klubem střetly v roce 2017 v rámci čtvrté ligy. A že to bylá velmi příjemná setkání naznačují i výsledky, kterých Šumperk dosáhl. Vždy se totiž jednalo o vysoké výhry – 31:0 a 36:6. Ale na to Jan Kolařík nesází a před soupeřem varuje: ,,Jak umí hrát rezerva prvoligového týmu jsme se přesvědčili v loňském roce, kdy PBP 2 projeli třetí ligou jako nůž máslem. A vždy na nás nastoupil skvěle herně a technicky připravený tým. A něco podobného očekávám i od Sígrs 2.‘‘

A jaký tedy zvolit recept na tým, jehož hlavní tým je účastníkem nejvyšší ligy (Paddock liga)? ,,Zápas rozhodnou maličkosti, chyba a zbytečné fauly. Jsem ale přesvědčen, že pokud se budeme držet taktických pokynů, tak výsledek se dostaví. Nesmíme prostě uhnout z nastavené cesty,‘‘ je si plně vědom lídr domácích. Když se letmo podíváme, jak situaci vidí tipéři v tradiční soutěži pořádané ČAAF tzv. PICK´EM, tak více než 70% tipujících věří hostujícím Sígrs 2. Nuže, Dietos budou muset svojí hrou zvrátit přesvědčení většiny a dokázat, že se mýlí.

A na co dalšího se kromě fotbalového zážitku mohou návštěvníci utkání těšit? Stejně jako každý rok bude diváky provázet utkáním moderátor a v poločase je připravena soutěž s bohatými věcnými cenami. Kolařík k tomu dodává: ,,Vyzývám všechny fanoušky, ať přijdou udělat parádní kulisu a pomůžou nám do nové sezóny odstartovat vítězně. Na oplátku se budou skvěle bavit!‘‘

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos