Po letech zavítáme do Trutnova.

01.06.2018 20:25

Páté utkání základní části 3. ligy znamená pro Šumperk výjezd do Krkonošského podhůří přesněji do Trutnova, kde se střetnou s domácími Rangers, kteří jsou stále vedeni nestárnoucím nestorem českých fotbalových trávníků Jaroslavem Bojarským.

Dietos mají na Trutnov příjemné vzpomínky sahající do roku 2009, kdy se tehdy na umělé trávě městského stadionu potkali v rámci turnaje také s pardubickými Stallions. Odvezli si vítězství a nastartovali tak život klubu, který pokračuje až do dnešních dní. Ovšem to je již historie, na kterou může být hezké vzpomínat, ale je potřeba vycházet z aktuálních reálií. V šumperském táboře bijí na poplach, protože kvůli trestu ve hře nebude moci nastoupit jejich hlavní trenér a hráč v jedné osobě Jan Kolařík. Jeho absence jako playmakera na pozici quarterbacka a vůdčí osobnosti by měla být v nedělním odpoledni znát. Právě teď se ukáže, jak dokáže tým zabrat v nepříjemné situaci, protože výhru z tohoto utkání potřebuje jako sůl, pokud ještě chce pomýšlet na případný postup do play – off jako nejlepší celek z druhého místa.

Jednoznačně lze čekat souboj dvou týmů, jejichž sestavy neoplývají šířkou kádru, tudíž by se při všech známých okolnostech mohlo stát, že tento třetiligový duel bude otevřenou bitvou a vítězně vyjde z tohoto utkání ten, kdo projeví větší zanícení a morální sílu. Nicméně Šumperk ze sebe nemůže sejmout roli favorita, protože v dosavadním průběhu sezóny je na tom určitě lépe, než je sok. Na obranu Rangers je ovšem potřeba říci, že jejich rozlosování sezóny nepatří zrovna k těm lehčím, protože souboj s Přibramí a dvojboj s divizním rivalem z Wroclawi je poněkud náročným oříškem. Ale světlý moment nakonec znamenalo vítězství Trutnova proti East Bohemia Bucks před necelým měsícem, kdy se Rangers dočkali výhry po třech letech a vůbec poprvé za doby, kdy hrají velký jedenáctkový fotbal. A o nadcházejícím víkendu se budou moci fanoušci domácích a diváci přesvědčit, zda zůstala v hráčích vyznávající žluto – modré barvy chuť po dalším skalpu.

Oba z týmů se setkali v minulosti již několikrát, a to i během offseason. Doposud drží Dietos neporazitelnost, kterou bezesporu budou chtít udržet také v nedělním klání. Šumperk může stavět na velmi dobře hrající obraně, která by se měla a mohla proti Trutnovu prosadit. Zdá se, že největším penzum práce bude stát právě na této části fotbalové jednotky. Každopádně při absenci útočného dirigenta Kolaříka bude zajímavé sledovat, kdo zaujme jeho pozici. V Třinci dohrával utkání z tohoto místa Denis Weinlich, ale bude opravdu on tím mužem, na kterého pak v Šumperku ukáží?

Před tipéry v tradiční soutěži PICK’EM na stránkách České asociace amerického fotbalu stojí před tímto víkendovým kolem záludný tip na vítěze tohoto utkání. Prozatím se tipérské misky vah převažují na stranu Dietos, ale jde vidět, že mnoha tipérům je jasné, že Rangers větří šanci na úspěch a v domácím prostředí nedají soupeři ze severu Moravy nic zadarmo. A sázka na součet bodů obou týmů v utkání? I to je otázka na kterou by se  při její odpovědi vyplatilo mít při ruce křišťálovou kouli, jelikož zápas může být pojat naprosto útočně, ale také bychom se nemohli divit, kdyby se utkání neslo v defenzivním duchu.

Autor: mik