Představení hráčů pro sezónu 2014 - David Mangl #12

06.04.2014 10:23

1.) Po skončení sezóny jsi byl hlavním trenérem velice chválen a vypadá to, že DIETOS našli svého režiséra obrany. Jak se tato slova chvály poslouchají a jak moc velký závazek to pro Tebe je?

Slova chvály se poslouchají samozřejmě dobře, ale nemyslím si, že dobrá hra obrany byla jen díky mojí přítomností na hřišti. Vše bylo a je založeno na tom, že se do hry vnesl určitý systém a řád, který se snažíme neustále zdokonalovat a hlavně dodržovat. Jinak co se závazku týče, tak ten určitě pro nadcházející sezónu je. Ovšem semifinálový zápas proti pozdějším vítězům ČLAF B Plzni Patriots nám ukázal, že se máme pořád co učit a zlepšovat.

2.) Tvůj přerod z ofenzívně laděného hráče do psa obranáře by vydal na jednu samotnou kapitolu. Dá se i dle výše zmíněných slov v předchozí otázce říci, že linebacker je pozice v níž se cítíš za tu dobu, co hraješ fotbal nejlépe?

Tohle je takový paradox, protože když jsem s fotbalem začínal (na pozici WR), tak mě ani ve snu nenapadlo, že bych někdy mohl hrát v obraně. Ale jak už jsi naznačoval, pozice LB mi sedí a baví nejvíce, takže už bych neměnil. I když jak rád říká coach: „ S přibývajícím věkem a hlavně kily se k té DL neustále přibližuješ“, takže uvidíme za pár let, kde mi bude konec (směje se).

3.) Myslíš, že se dá zopakovat výsledek z loňské sezóny a popřípadě jej ještě vylepšit? 

Osobně si myslím, že minimálně na zopakování výsledku z loňské sezóny máme. Velice důležité je, že nám nenastal výrazný odliv hráčů, jako tomu bylo v minulých letech, a ba naopak naše řady rozšířilo hned několik nových a nadějných hráčů. Celkově si proto myslím, že náš tým je nyní silnější.