Představení hráčů pro sezónu 2014 - Jan Ducháček #28

30.03.2014 20:54

1.) Během scrimmage Tě spoluhráči společně s trenérem marně vyhlíželi a ty nikde. Údajně z důvodu, že jsi nedostal doma volno a musel si plnit rodičovské povinnosti. Tak jak to tedy bylo?

Zajímavá dedukce, ale tak tomu skutečně nebylo (úsměv). Zradila mě technika resp. baterie v autě. Jelikož jsem se v neděli chystal brzy ráno vyrazit na cestu, tak jsem si ještě zajel během soboty řádně mého krasavce připravit – umýt, vysát…atd. Nachystal jsem si věci na scrimmage, řádně se najedl, nasednul do auta a….Samozřejmě jsem mohl zavolat někomu z týmu, aby mě vyzvednul, ale právě kvůli nedělní cestě jsem potřeboval mít čtyřkolého miláčka v kondici. Takže místo scrimmage jsem celé sobotní odpoledne strávil tím, že jsem po Šumperku sháněl vhodnou autobaterii.

2.) Kuloáry se proslýchá, že si snad letos hodláš trošku odpočinout a soustředit se na rodinný život. Jak moc je to aktuální, že budeš spíše jen special team guy? 

Něco podobného jsem s hlavním trenérem probíral. Situace se má tak, že momentálně stavím dům a pokud nejsem na stavbě, tak hlídám malou dcerku. Kdybych se zranil – nemohl bych na stavbu a ani hlídat. To by nám dost narušilo, jak časový, tak i finanční plán. Letos tedy nebudu plnohodnotným runingbackem, ale počítám se special teamem, přičemž určitě bych si i rád zahrál pár akcí v každém zápase jako RB. Dobrou zprávou je, že máme o dva RB více, kteří chodili na tréninky daleko více, než já. Tím pádem si zaslouží i více možností skórovat. A já se pokusím, co nejvíce minimalizovat možnost zranění (smích).

3.) Myslíš, že se dá zopakovat výsledek z loňské sezóny a popřípadě jej ještě vylepšit?

Myslím si, že když budeme hrát tzv. „na pohodu“ tak minimálně stejný výsledek jako loni bude. Příprava je rok od roku dokonalejší a nováčci z loňského roku už nejsou nováčky – jsou bohatší o cenné zkušenosti a získali větší přehled o hře. Takže asi tak (úsměv).