Představení hráčů pro sezónu 2014 - Jan Kolařík #19

09.04.2014 20:50

1.) Budeš se i letos více střídat s tvým kolegou na pozici quaterbacka Lubomírem Ničem nebo si hodláš pro sebe ukrojit daleko více herního času?

Nechci, aby to vyznělo nějak špatně či namyšleně, ale oba víme, kdo má jaké kvality a já se budu snažit pomoci týmu, jak nejlépe umím. Není nikde dáno, že pokud se mi nebude dařit, nemůžu vystřídat. Taktéž bych rád v zápasech za rozhodnutého stavu pošetřil síly a zdraví – tudíž jej na hřiště určitě pustím. Jsme ale domluvení, že pokud bude potřeba, tak bude stále platným receiverem, protože jeho soft hands jsou pořád velkou zbraní.

2.) Svoji vůbec nejlepší sezónu jsi měl v roce 2011, kdy jsi zaznamel 15 hozených touchdownů, vloni to bylo 8 – na kolik to vidíš letos?

V tomhle rozhodně nejsem skromný, takže cílem je 19 touchdownů (smích). Ale abych vysvětlil proč zrovna devatenáct. Není to vůbec kvůli číslu na drese, jak by se mohlo zdát, ale nyní mám na kontě 31 TD v ČAAF a rád bych toto číslo zaokrouhlil na rovných padesát. S play-off ve které věřím, by to znamenalo dva touchdowny na zápas a s receivery, tight endem a runingbacky, co mám k dispozici je to reálné. Ale teď trošku vážněji – samozřejmě je úplně jedno kolik hodím TD,  i kdybych měl mít každý zápas čtyři interceptiony a vyhrajeme, tak budu spokojen a potěšen (smích). V mém věku mi jde především o týmový, nikoliv osobní úspěch, protože kdoví kolik sezon ještě odehraji (úsměv).

3.) Myslíš, že se dá zopakovat výsledek z loňské sezóny a popřípadě jej ještě vylepšit?  

Tým se v podstatě nezměnil, ba naopak byl vhodně doplněn a myslím, že je tak i silnější, takže zopakovat určitě, vylepšit proč né a myslím, že na finále určitě máme. Neměli bychom se ani jako hráči smířit v hlavách s něčím menším, než bylo loňské semifinále. To by nás mělo hnát dopředu, ale vše je to o dřině, pokoře a týmu. Nikdo ještě nevyhrál nic sám. Samozřejmě se tu bavíme o semifinále/finále, ale sezóna může dopadnout 1-5 a budu/budeme za hlupáky. Ale na druhou stranu by nás takový výsledek vrátil na zem a k poctivé přípravě a skromnosti, protože ta mi u některých trošku chybí.