Představení hráčů pro sezónu 2014 - Martin Bartoš #51

25.03.2014 19:22

1.) Na přelomu roku jsi byl jmenován novým místopředsedou klubu. Jak se cítíš v nové roli?

Ano, po dlouhé debatě s naším předsedou jsem se rozhodl, že týmu pomůžu i z pozice místopředsedy. Prozatím nejsem až na pár rozhodnutí v tomto ohledu hodně využitý, ale s blížící se sezonou začne mých povinností přibývat. Zatím se přeci jen více věnuji trénování.  

2.) Máš za sebou dvě sezóny, během nichž sis zkusil dvě různé role v ofenzivní lajně. Dá se říci, že právě center je ta pozice, která Ti vyhovuje?

Když jsem viděl poprvé AF v televizi, tak jsem věděl, že chci dělat jedinou pozici a to linebackera. Bohužel moje fyzická vybavenost a potřeby týmu mě zavedly úplně jinam – přímo do první linie v útoku. Dle mého názoru jsou tyto pozice stejné a to hlavně v ohledu na trénování a hru v zápase. Stejné kroky, stejné cviky, přičemž osobně mi přináší pozice centera něco nového a pro mě ideálního – takový ten pocit důležitosti (huronský smích). Přeci jen když se snap nepovede tak je akce hned v samém zárodku u konce. Tudíž s pozicí spokojený jsem, ale jak jsem již zmínil, srdce mě táhne trošku jiným směrem (úsměv).

3.) Myslíš, že se dá zopakovat výsledek z loňské sezóny a popřípadě jej ještě vylepšit?

Přišlo určitě pár nadějných kluků a na scrimmage se projevili v dobrém světle. Pokud tedy bude vše probíhat tak jak má a nebude mnoho zranění, pokud možno žádné, tak si myslím, že na finále máme. Ovšem čeká nás ještě hodně práce.