Překonají Dietos pardubickou obranu? V neděli proti Stallions!

22.09.2021 20:39

Sezóna Dietos jde pomalu do finiše a po více než týdnu se vydají na další pouť na soupeřovo hřiště, tentokráte do Pardubic, kde se střetnou s místními Stallions se kterými je z minulosti pojí dobré vzájemné vztahy, ale ty půjdou v neděli od 15:00 hod. po dobu utkání stranou a bude se bojovat o vítězství ve druholigovém souboji.

Do něj jako jednoznačný favorit vstupují domácí Hřebci, kteří se v průběžné tabulce nacházejí na druhém místě za vedoucím Třincem. Jasně si tak říkají o účast v Silver Bowlu a co je zajímavé v dosavadních odehraných čtyřech utkáních ještě neobdržela obrana Pardubic ani bod, což je velká rarita. I o zlomení této série se bude Šumperk v nedělním odpoledni snažit a bude se chtít odpíchnout od povedeného vystoupení v Plzni, kdy by k utkání do města perníku měl dorazit s širší soupiskou, než v minulém zápase.

 Ve zkratce se dá říci, že koho porazit Pardubice měli, toho porazili a to vždy vysokým rozdílem, kdy nejvíce dokázal Stallions vzdorovat právě soupeř Šumperka z minulého utkání Patriots. Je teda hlavní otázkou, zda šumperský útok najde recept na doposud perfektně hrající obranu. Zdá se, že by to nemusel být problém, jelikož od prvního utkání s Třincem ušli Dietos dlouhou cestu a zvlhlý ofenzivní prach se jeví jako minulost. Šumperk body nadělovat umí a to bude pro vyrovnanost nedělního utkání základní kámen dokázat s Pardubicemi držet krok. Pokud nahlédneme na souboj obou mužstev z hlediska historie, tak úspěšnějším je služebně historicky starší tým z východu Čech. Poslední soutěžní střetnutí se váže do roku 2011, kdy právě v Pardubicích stáli Dietos před tehdy překvapivým vítězstvím, ale třinácti body v poslední čtvrtině tehdy domácí překlopili misky vah na svoji stranu a radovali se z těsného vítězství 29:28. Tuto nepříjemnou a bolestnou vzpomínku pamatují ještě někteří z aktivních hráčů nynějšího mužstva. Nastal po dostatečně dlouhé době čas odplaty? Otázku na tuto odpověď dostanou fanoušci amerického fotbalu již o tomto hracím víkendu.

Autor: mik, Foto: Pardubice Stallions