První letošní vítezství. Porážíme FOXES.

02.05.2023 18:26

Před návštěvou více než stovky diváků se Dietos proti soupeři z jihu Čech trápili více, než by bylo zdrávo. Mužstvo stíhané marodkou a absencí několika hráčů si muselo šáhnout na pomyslné fotbalové dno a zmobilizovat veškeré síly, aby dokázalo zápas zvrátit ve svůj prospěch.

Od samého úvodu bylo vidět, že šumperský útok není zrovna vyladěn na tu správnou notu a značně to skřípalo. Ne že by na tom útočná vozba Foxes byla lépe, ale přeci jen oproti domácím působila daleko svěžejším dojmem. Dietos nenacházeli při útočných snahách potřebný rytmus a daleko častěji byla na hřišti v pohotovosti jejich obrana. V první čtvrtině diváci mnoho fotbalové krásy neviděli a jednalo se z obou stran spíše o takové oťukávání. To ale mělo být v části druhé jinak, když se na výsledkové tabuli měnilo skóre po úspěšně zachycené přihrávce v podání Knutelského, který rozradostnil celou hostující lavičku a malou skupinku svých věrných fanoušků. Do šaten mohli Foxes odcházet ještě s daleko větším náskokem, ale buď díky výborně hrající obraně Dietos nebo svým vlastním chybám se skóre už neměnilo.

Co se dělo v přestávce v šatně domácích zůstane zřejmě všem kromě hráčů utajeno, ale vzhledem k tomu, že Šumperk vlétl do druhé poloviny jako vyměněný, zdá se že k něčemu dojít muselo. Ve vzduchu bylo cítit šumperské skórování, což se potvrdilo pět sekund před koncem třetí čtvrtiny, když skóroval agilní Fuhrmann touchdown. Nutno podotknout, že právě tento hráč vnesl do útočného snažení Dietos svěží vítr a skvěle tak doplnil robustnějšího běžce Volka. Toto duo bylo ve druhé polovině výrazným způsobem vidět. Závěrečná čtvrtina tak slibovala zajímavou zápletku a podívanou. A to se pro příchozí diváky naplnilo mírou vrchovatou. O pozornost si začal hlasitě říkat widereceiver Křepský, který čím dál častěji kompletoval přihrávky vyslané od hrajícího trenéra Kolaříka. A když poté jednu takovou proměnil v další touchdown, tak bylo znát, že ze Šumperka spadl nejen veškerý ostych, ale také obrovský kámen ze srdce. Od té doby už bylo na hřišti jen jedno mužstvo a Dietos své příležitosti, které jim vytvářela i obrana díky zachyceným přihrávkám (tzv. interception) útoku Foxe, využívali. Další šestibodový políček přidal běžec Volek, který zaznamenl už druhý letošní touchdown a navázal tak na svůj zápis z úvodního duelu v Teplicích. 

Tečku za celým zápasem dal znovu Křepský, který stanovil konečné skóre na 28:7. Je potřeba také vyzdvihnout spolehlivou pravačku a sílu v noze domácího kopáče Křenka, který ukázal, že zkušenosti z klasické kopané jsou v jeho dolní končetině velmi znát. To potvrdil, jak při kopech potvrzující touchdowny, tak také v případech, kdy se zvláště v první půli Šumperk zbavoval míče odkopem na území táborských lišek. Stejně tak je potřeba pochválit domácí defenzívu, která jako celek působila dobrým dojmem. Dietos si tedy spravili náladu po nezdaru proti Nordians a již tuto sobotu budou znovu čelit dalšímu ze soupeřů, kterým bude Hradec Králové Dragons. 

Autor: mik, Foto: Lukáš Ospálek