Rozhovor s nováčky (1.díl) - Tomáš Šlahorek

20.03.2014 21:02

1.) Našel sis ty americký fotbal nebo si americký fotbal našel Tebe?

AF jsem si našel, jelikož než jsem jej začal hrát tak jsem nevěděl čemu se do budoucna věnovat. Lákaly mě bojové sporty, ale u nich jsem postrádal týmového ducha a potřebné spoluhráče. Ovšem mám rád adrenalin a AF mi přišel jako nejlepší možná varianta, což se mi později na mém prvním tréninku potvrdilo jako to nejlepší, co jsem mohl udělat. Okamžitě jak jsem si nasadil chrániče, helmu a dostal první balón tak jsem prostě věděl, že tohle je sport pro mě.

2.) V loňském roce jsi klubu pomáhal na zápasech a zúčastnil se i výjezdu k venkovnímu zápasu. Pomohlo Ti to v lepší aklimatizaci a zapadnutí do mužstva?

Je to přesně tak. Snažil jsem se být u všeho, co bylo možné – sledoval jsem zápasy, snažil se pochopit, co se na hřišti děje…atd. S fotbalem jsem začínal tak jsem se prostě snažil získat, co možná nejvíce zkušeností a zároveň i co nejvíce pomoci týmu. Jednoznačně mi to pomohlo lépe poznat americký fotbal.

3.) Proč sis vybral zrovna pozici running backa?

Když jsem sledoval zápasy NFL nebo NCAA tak mě vždy ohromili výkony některého z running backů např. Adrian Peterson či Arian Foster – dva z mých fotbalových idolů. Tato pozice mi přišla jako nejzajímavější a pro mě nejlepší. A tak jsem chtěl být RB (smích).

4.) Co očekáváš od své první sezóny?

I přesto, že je to má první sezóna tak od sebe očekávám maximum, co to půjde. Všechno co chci je – vyhrávat! Vím, že asi hned neoslním, protože potřebuji odehrát pár zápasů. Rozhodně mě nikdo neuvidí nic vypustit a mojí snahou bude být nejlepší na hřišti. Stejně tak budu chtít, aby se mnou byl spokojen i hlavní trenér.