Rozhovor s nováčky (2.díl) - Jan Vomlel

22.03.2014 18:21

1.) Našel sis ty americký fotbal nebo si americký fotbal našel Tebe?

O tom, že se v Šumperku hraje AF, jsem věděl již delší dobu. Jen jsem tomu nevěnoval až takovou pozornost, ale až v létě roku 2013 jsem se byl podívat na zápase (mám dojem, že s Trutnovem) a dost mě to bavilo, takže jsem přišel i na další zápas a opět se parádně bavil, přičemž mě po celou dobu tížilo nutkání si tento sport vyzkoušet a hrát taky. Ještě v říjnu téhož roku jsem kontaktoval Honzu Kolaříka a domluvil si s ním, jestli bych si mohl přijít vyzkoušet americký fotbal na některý z tréninků. A tak jsem začal postupně na tréninky chodit pravidelně. Ale abych to uzavřel a odpověděl na otázku – fotbal jsem si našel já. Je to super sport a těším se na nadcházející sezónu. Pokud ještě někdo stále váhá, zdali s fotbalem začít tak jej mohu vřele doporučit.

2.) Během scrimmage s Bucks si nešlo nevšimnout, že na nováčka Ti nedělá vůbec žádný problém tacklovat a hrát tzv. od podlahy. Kde se to v Tobě bere?

Tak určitě (smích). Před AF jsem kromě roční pauzy tzv. nic nedělání hrál od malička hokej. Takže to, že se nebojím střetů a libuji si v nich má rozhodně kořeny již tady.

3.) Proč zrovna pozice cornerbacka?

Rád běhám a právě proto jsem si původně myslel, že se budu hodit spíše na pozici running backa. Ovšem po pár trénincích se projevila i má vášeň pro tackling, a tudíž cornerback byla jasná volba.

4.) Co očekáváš od své první sezóny?

Očekávám, že získám větší přehled o hře a v týmu si najdu své místo.