Rozhovor s nováčky (3.díl) - Michal Skýpala

23.03.2014 19:11

1.) Našel sis ty americký fotbal nebo si americký fotbal našel Tebe?

Skutečnost, že se AF hraje i v Šumperku jsem zaznamenal na svatbě mého kamaráda. Na ní jsem se seznámil s Mangym (spoluhráč D. Mangl) a po krátkém rozhovoru jsem se začal o tento sport zajímat blíže.

2.) V minulosti jsi se věnoval atletice – převzal sis některé návyky od královny sportu do AF?

Atletika mi dala hodně. Můj trénink probíhal přes zimu v posilovně, kde se jelo tzv. na sílu a přes léto pak tréninky venku, kde už šlo o rozvoj dynamiky a motorických schopností. Myslím si, že v AF se tyto dvě hlavní složky opět plně setkávají. Samozřejmě posilování i drily jsou jiné než v atletice, ale základ by tam byl. Jelikož jsem se v atletice věnoval hodu kladivem, diskem a vrhu koulí, tak je mojí slabinou fyzička, jelikož nějakou větší výdrž či běh jsem více netrénoval. Někdy mám na tréninku problém plně udýchat celou hodinu a půl (úsměv) – ovšem nechybí mi odhodlání na tom zapracovat!

3.) Tvé fyziologické parametry Tě přímo předurčují pro hru v předních liniích – je to přesně to místo, kde se cítíš na hřišti nejlépe?

To je trošku složitější a tu moji pozici mi tak nějak našli erudovanější lidé v klubu, než jsem momentálně já sám. S fotbalem začínám, a tudíž postupně odhaluji jednotlivá specifika pro daný post. Bez ohledu na pravidla…atd. Ovšem jedno vím jistě – moc si nedovedu sebe představit na pozici running backa (smích). Nedávno jsem viděl film z fotbalového prostředí The Blind Side a oblíbil jsem si roli Big Mikeyho. S postem na lajně jsem spokojen.

4.) Co očekáváš od své první sezóny?

Především musím zapracovat na své kondici, abych po pár yardech neměl jazyk na vestě. Co nejlépe zvládnout jednotlivé herní situace, aby se ze mě jako fotbalové benjamína stala plnohodnotná součást týmu. Od samotné sezóny očekávám především kvalitní zápasy a pokud možno tak samá vítězství – jak doma, tak venku. Rozhodně nečekám, že bych byl nasazen  hned do prvních zápasů, ale i přesto si nenechám ujít ani jeden z nich – zvláště pak ty na domácí půdě.