Rozhovor s nováčky (4.díl) - Jiří Polách

24.03.2014 19:14

1.) Našel sis ty americký fotbal nebo si americký fotbal našel Tebe?

Americký fotbal sem začal sledovat v televizi během předposlední sezony NFL na kanálu Sport1. Během času jsem tento sport pochopil a začal se mi velice líbit. Takže když jsem začal hledat nějaký kontaktní a fyzicky náročný sport, byl pro mě AF jasná volba.

2.) Do scrimmage s Bucks Tě nepustilo svalové zranění. Jak moc to zamrzelo a budeš ,,díky,, tomu ještě více nabuzen do startu sezóny?

Nervózně sem přešlapoval na sideline a koukal, jak kluci hrají. Toužil jsem se zapojit a velice mne mrzelo, že jsem nemohl nastoupit. Těšil jsem se, že si vyzkouším v zápasovém tempu to, co jsme dělali na tréninku. Samozřejmě se velice těším na svůj první start v AF za Dietos.

3.) Fanoušci Tě budou moci vidět v defenziní linii – dá se tedy říci, že raději boříš, než tvoříš?

Fyzický kontakt je jeden z hlavních důvodů, proč se mi AF líbí, takže to boření je určitě zábavná součást obrany. Navíc mám pocit, že obrana v AF je výrazně pestřejší a zajímavější jak v jiných sportech.

4.) Co očekáváš od své první sezóny?

Chci, aby se týmu dařilo co nejvíc, abychom došli do playoff. Když se daří týmu, hraje se lépe a je to mnohem větší zábava. V průběhu sezóny od sebe očekávám nárůst výkonnosti a sbírání zkušeností, abych mohl týmu maximálně prospět a mohl tak být spokojený sám se sebou.