Rozhovor s trenérem Kolaříkem po skončení scrimmage

13.03.2014 22:01

Zhodnocení scrimmage s Pardubicemi z pohledu hlavního trenéra šumperského mužstva Jana Kolaříka. 

1.) Tak trenére, jak hodnotíš z celkového pohledu tuto scrimmage s týmem Pardubice Bucks?

Scrimmage měla sloužit jako obrázek toho co jsme přes ,,zimu,, natrénovali, kde jsou chyby a trošku se rozehrát před startem nové sezóny.  Samozřejmostí je pak možnost pro nováčky   nasbírat první zkušenosti, jelikož je prostě rozdíl hrát zápas, a nebo trénovat. Nervozitu, tlak a rychlost zápasu nenahradí a nenasimuluje trénink a to ať už je jakkoliv koncipován. Jsem moc rád, že se nám povedlo domluvit zajímavého soupeře, který je z jiné divize. K tomu všemu nám vyšlo i počasí, nikdo se nezranil, tudíž z tohoto pohledu panuje spokojenost.

2.) Teď trošku rozeberme jednotlivé části týmu: jak se Ti jevil útok a obrana?

Jako hrající trenér mám situaci v tomto ohledu ztíženou, jelikož sleduji útok přímo ze hřiště. Ovšem i přesto musím říci, že první série akcí byla z naší strany mírně řečeno hodně špatná (úsměv). Pevně věřím, že to bylo pouze nervozitou či nedostatečnou rozehraností – přeci jen poslední zápas jsme společně absolvovali před cca. ¾ rokem. Co si budeme povídat: začít takto sezónu by nebylo vůbec optimalní. Postupem času ale začal útok šlapat a poměrně úspěšně se posouval po hřišti směrem k endzóně. A to jak běhovými tak i passovými akcemi. Co se týče obrany, tak si troufnu tvrdit, že pokračovala v dobrých výkonech z loňské sezóny. Soupeře nepustila k žádné BIG PLAY a i v nové sestavě ukázala velmi dobré momenty. Samozřejmě až po důkladném rozboru videa (obrany i útoku) lze plně objektivně hodnotit.

3.) Co nováčci? Kdo z nich Tě např. nejvíce překvapil?

Nerad bych jmenovitě mluvil o jednotlivcích – ti nikdy zápas nevyhrají. Na hřišti je 7 lidí a každý   se musí spolehnout na toho druhého. Vše se odvíjí od tréninkové účasti, protože ten kdo pilně chodil, trénoval, tak věděl jak se na hřišti chovat a co má v daných momentech dělat. Jak jsem výše říkal tak tlak v zápase je jiný, ale jsem rád, že nikdo z nováčků vyloženě nepropadl a každý z nich ukázal jak špatné věci tak i ty dobré. A musím dodat, že ty dobré převažovali a mohou resp. můžeme se od nich odrazit a spoléhat na ně.

4.) Chystá tým ještě nějaký další případný zápas/scrimmage či již DIETOS půjdou rovnou do ostrého utkání (20. 4. 2014 s Přerov Mammoths pozn. redakce)?       

Jelikož je jen něco málo přes měsíc do startu sezóny chtěl bych ještě, aby tým absolvoval další scrimmage. Ovšem vše se bude odvíjet od soupeřů, zda-li bude mít někdo z nich zájem.

5.) Myslíš, že je možné ještě během měsíce odstranit případné herní nedostatky?

Je pět týdnů do prvního zápasu, což znamená 10-15 tréninků – to je dle mého soudu ,,spousta,, času vyladit nedostatky, které nám scrimmage odhalila. Inu jestli se to povede, ale záleží hlavně a především na tréninkové morálce a účasti. Teď se zaměříme převážně na special team a herní věci. Na individuální dovednosti již prostor nezbývá a proto, kdo nenatrénoval doposud ten už toho   moc nedožene…