Rozlosování sezóny 2019

07.03.2019 20:21

Soupeři pro ročník 2019 v rámci třetí ligy amerického fotbalu byli známi, ale na startu března se šumperský klub dozvěděl také o rozlosování celé sezóny. Nyní je tedy již jasno se kterými soupeři se utká v domácím prostředí na Tyršově stadionu, a naopak ke kterým bude cestovat na jejich hřiště.

Vše bude odstartováno poslední dubnový víkend, kdy se Dietos představí domácímu publiku proti soupeři, kterého znají již z nedávné minulosti, a tím bude záložní tým Brna Sígrs 2, jehož hlavní tým hraje nejvyšší českou soutěž. ,,Od doby, kdy jsme hráli s B-týmem Sígrs uběhly dva roky, a mám trošku obavu, že tak jednoduché, jako jsme to měli v minulosti to rozhodně mít nebudeme. Nicméně mile rád se budu mýlit,‘‘ podotknul tiskový mluvčí klubu Milan Kolařík. Šumperk dokázal dvakrát porazit Sígrs 2 vždy jednoznačným výsledkem (31:0, 36:6). První venkovní výjezd čeká na družstvo vedené hrajícím trenérem Janem Kolaříkem do Trutnova, kam se vrátí po méně než roce. Právě Rangers jsou týmem, se kterým se dle původních předpokladů potkají v sezóně dvakrát formou doma-venku. M. Kolařík dodává: ,,V loňském roce jsme si po delší pauze našeho dlouholetého soupeře oťukli a nezbývá než věřit, že i tentokrát se budeme z Krkonošského podhůří vracet s vítězstvím.‘‘ Šumperský divák bude po celý květen ‘‘na suchu‘‘, jelikož třetí utkání ročníku odehrají Dietos také venku, a to na půdě vítěze 4. ligy Liberce Titans. ,,Bohužel v termínech byla právě v tomto měsíci výrazná kolize akcí a zápasů s klasickou kopanou, s níž se společně dělíme o hřiště. Proto jsme šli cestou, že dáme divákům vydechnout, odehrajeme dvě utkání mimo Tyršův stadion, ale hned zkraje června se vrátíme zpět,‘‘ vysvětlil celou situaci Kolařík. A co říci k soupeři zpod Ještědu? Tiskový mluvčí přidává pár slov: ,,Hrozně těžké odhadovat, ale vítěz 4. ligy to je myslím samo o sobě důkazem, že Liberec sílu mít bude. Navíc určitě se poveze na vlně euforie z úspěchu, na druhou stranu přechod na jedenáctkovou formu fotbalu by mu mohl chvilku činit potíže. Ale to opravdu pouze předjímám.‘‘

V červnu pak přijde pro Dietos měsíc ve kterém budou vytíženi nejvíce, a to rovnou porcí tří utkání, přičemž dvě z nich za sebou odehrají v domácím prostředí. Hned ten první, bude proti nováčkovi z Mladé Boleslavi, nesoucí název Greenraiders. Ti se teprve nedávno stali členy České asociace amerického fotbalu. Rozhodli se s ničím neotálet a hned vlétnout do vod třetí ligy, potažmo do její jedenáctkou verze. ,,Jsem nesmírně rád, že Boleslav budeme moci přivítat na Tyršově stadionu, a to minimálně z toho hlediska, že pro diváky to bude další tým, který se ještě nikdy v Šumperku předtím nepředstavil. Za mě tedy příjemné zpestření. Ač úplný nováček, tak je potřeba mít se na pozoru a nic nepodcenit. Co jsem měl možnost číst, tak zájem o fotbal ve městě Škodovek roste, hráčů mají také dostatek, chuť a elán jim nechybí, v tu dobu navíc už budou mít fotbal pěkně osahaný, takže poměrně nebezpečně namíchaný koktejl,‘‘ zvedá varovně prst Kolařík.

Jediným ze všech domácích utkání, které bude mít hrací den sobotu, bude to proti Trutnov Rangers. A to 22. června, kdy jím Šumperk zakončí dvojzápas s tímto soupeřem. Na samotný závěr pak odcestují do Zlína, se kterými mají z posledních střetnutí úspěšnou bilanci. ,,Tradiční soupeř z posledních sezon a dalo by se říci, že se nemáme až tak čím překvapit. Každopádně každý ročník je jiný a bude potřeba se mít na pozoru. Golems řadím k jednomu z favoritů na finále, a právě poslední utkání sezóny by mohlo zaručovat hodně zajímavou podívanou. Ale to už trošku předbíhám….,‘‘ dodává s mírným úsměvem Milan Kolařík.

Všechny domácí utkání Dietos mají výkop v 15:00 hod. na hlavním hřišti v areálu Tyršova stadionu.

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos