S Vysočinou v květnu a v neděli do Pardubic

14.04.2016 20:32

Zápletka se jménem odložené zápasy na startu nové sezony snad již začínají nabírat reálných obrysů v podobě odehraných utkání. Již tuto neděli zavítají DIETOS na hřiště svého východočeského soupeře v areálu na Slovanu, kde proti nim nastoupí domácí Bucks.

Situace je velice zajímavá, jelikož celek z města perníku může do zápasu nastoupit pouze v 8 (!) lidech. A bude to tak pro domácí těžká a horká zkouška ohněm, protože to prakticky znamená, že nikdo z osmi statečných tzv. nesleze po celý zápas ze hřiště. Nepříjemná situace pro hostitelský celek a mohlo by se zdát, že Šumperk čeká jednoduchá záležitost. Každopádně i přes všechny tyto logické argumenty je potřeba, aby se tým z podhůří Jeseníků měl na pozoru a absolutně nic nepodcenil. 

Dalším otazníkem, který se vznášel nad šumperským klubem byl osud neodehraného zápasu proti Vysočině Gladiators, jenž nemohlo být uskutečněno kvůli nepříznivému počasí a silně podmáčenému terénu. Ve hře byla i případná kontumace ve prospěch Gladiators, ale nakonec oba týmy došly ke vzájemné shodě a dobrá zpráva pro fanoušky, kteří na Tyršově stadionu nepřijdou o toto atraktivní utkání. Náhradní termín byl Českou asociací amerického fotbalu stanoven na neděli 22.května ve stejném čase od 16:00 hod. 

Autor: mik, Foto: East Bohemia Bucks