Semifinálová bitva s PBP 2 se blíží!

06.07.2018 17:30

Po pěti letech Šumperk zakusí, jak chutná chlebíček jmenující se play-off. Na horké půdě pražských Black Panthers 2 se pokusí vybojovat si účast ve finále třetí ligy tzv. BRONZE BOWL VI. Utkání se uskuteční v rámci nedělního double headeru tzn. dvojzápasu, kdy se v areálu Uhelných skladů představí kromě rezervy PBP také hlavní tým v rámci svého utkání vyřazovací části proti Brno Sígrs.

Pojďme se ale věnovat zápasu, které zajímá šumperské sportovní fanoušky nejvíce, a to je souboj reprezentantů z moravského města proti jednomu z aspirantů na celkové prvenství. Do hlavního města odcestují již se svým lídrem v útoku a hrajícím trenérem Janem Kolaříkem, který musel absentovat díky disciplinárnímu trestu v minulém střetnutí na Tyršově stadionu. Tím se Dietos rozvážou ruce právě v ofenzívě, kde nebudou muset všemožně hledat náhradu na nejdůležitější fotbalové pozici. Bude tak rozhodně zajímavé sledovat, jak moc zatopí obraně PBP útok týmu z podhůří Jeseníků, protože si můžeme otevřeně přiznat, že v předchozím střetnutí se rozhodně nemuseli vybičovat k absolutně maximálnímu výkonu. Šumperk nesmí opakovat tak špatný vstup, jaký předvedl na domácím hřišti, protože rychlé vedení by PBP v dobře známém prostředí výrazně zjednodušilo jejich cestu za vysněným finále. Pro rezervní tým nejlepšího českého klubu rozhodně není třetí liga metou, na níž by se chtěli zdržovat déle, než je zdrávo. Do zápasu vstupují jako papírový favorit a bude na nich, aby diktovali tempo hry a snažili se dostat pod kůži hostům ze severu.

Z hlediska defenzivní činnosti Šumperka, tak je to jeden z prvků, který několikrát Dietos pomohl v základní části a na její hru se tým vyznávající černo – červené barvy mohl spolehnout. A právě návrat starting quarterbacka dává hráčům naději, že přeci jen by nemuseli na hřišti strávit tolik času jako minule, což by jim dopřálo potřebného oddychu, kterého se jim v červnovém zápolení nedostávalo.

Při pohledu na názor sázkařské komunity je výsledek více než jednoznačný, jelikož téměř 75% tipérů v soutěži PICK´EM věří v úspěch domácího favorita. Úspěšnější z této dvojice se utká s vítězem druhého semifinále, v němž do Třince zajíždí druhý celek jižní skupiny Příbram. Pokud si nechcete nechat ujít toto utkání a příjemně strávený den s americkým fotbalem, tak si do diáře červeně zakroužkujte datum 8. července a od 12:00 hod.je připraven úvodní výkop utkání mezi Prague Black Panthers 2 a Šumperk Dietos.

Autor: mik, Foto: Michal Cikryt, Prague Black Panthers