Směr Třinec za bitvou o první místo v divizi!

27.04.2017 20:06

Výjezdy do Moravskoslezského kraje se v týmu Dietos nesou v rozporuplném duchu. Nelze je považovat za neúspěšné, ale rozhodně to není destinace, kam by šumperský celek jezdil za lehkými body do tabulky. Nejinak tomu dle všeho bude také v nedělním odpoledni v Třinci a cesta právě do toho města bude pro Šumperk s puncem premiéry. Jak i samotní domácí organizátoři utkání uvádějí, bude se jednat o souboj dvou neporažených celků z prvního kola a výsledky by mohli mírně naznačit, že Sharks jsou favoritem. To si ostatně myslí i téměř 90% tiperů v PICK’EM a Šumperk tak stejně jako proti Zlínu bude z tohoto hlediska brán jako outsider. Podaří se jim zkazit tipérům další z tiketů? Otázku na tuto odpověď budeme již brzy znát, ale nejdříve je potřeba se podívat, co by na diváky mohlo v tomto zápase čekat.

Drtivá porážka a dvě jména Mitrenga a Loskot, to jsou zaklínadla, proti kterým by se měl Šumperk začít bránit, jelikož v loňském měření sil na Tyršově stadionu odešli Dietos ze hřiště s krutou porážkou 3:41 a právě tito dva jmenovaní se zasloužili o jejich demolici. Stejný scénář předvedli Sharks i ve svém otevíracím utkání sezóny letošní, když opět dokázali zničit svého soupeře  za pomocí těchto dvou zbraní, přičemž Mitrenga byl na klubovém facebooku vyhlášen hráčem utkání proti Foxes. Inu tři touchdowny na kontě a vše během, když přiložil ruku k dílu také Adam Javorek, který navíc navrch přidal interception returd touchdown, tak dostáváme v dresu Sharks velmi třaskavou směs.

Dietos se v defenzívě v utkání se Zlínem předvedli velmi dobře, tudíž by tu jistá možnost na otupení žraločích čelistí existovala. Na druhou stranu bude potřeba, aby maximální a soustředěný výkon podpořený bodovými úspěchy převedl útok Šumperka. Na druhou stranu Dietos nemusejí na půdu Třince odjíždět se zbytečnou nervozitou a tlakem, jelikož jak bylo zmíněno v úvodu obecný předpoklad je ten, že vítězný týmem bude domácí družina vedená trenérem Jaroslavem Mrowiecem, který se přidal k třineckému týmu na začátku roku, aby pomohl s vedením klubu a jeho přípravou. Je tedy evidentní, že Sharks určitě pokukují po celkovém vítězství v soutěži a případném postupu o ligový stupínek výše.

Je tedy nadmíru jasné, že toto utkání snese ta nejpřísnější měřítka a rozhodně by mělo být na co koukat.  

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos