!! Sobotní utkání proti Táboru bylo pro nepřízeň počasí odloženo !!

14.04.2023 22:14

Stejně jako před sedmi lety, tak i tentokrát ukázalo počasí Dietos odvrácenou tvář a notně přispělo k tomu, že jejich premiéra v sezóně 2023 se o jeden týden odkládá. Do nového ročníku vstoupí zápasem v Teplicích příští víkend.

Plánované utkání s Tábor Foxes bylo odloženo na nový termín, kterým bude sváteční den 1. května a výkop s ohledem na soupeře, který to do Šumperka nemá nejblíže, byl určen na 13:00 hod. ,,Bohužel, výrazné dešťové srážky z posledních dvou dnů nám nedovolily, aby došlo k odehrání utkání na hlavním travnatém hřišti Tyršova stadionu. Posledních několik hodin jsme byli v úzkém kontaktu s naším protivníkem a Českou asociací, abychom rozhodli, jaká bude další budoucnost tohoto střetnutí,‘‘ nastiňuje události posledních dní tiskový mluvčí klubu Milan Kolařík.

Ten nezapomněl ocenit spolupráci soupeře a jeho pozitivní přístup k celé záležitosti. ,,Zcela bez okolků musím říci, že je to pro nás krajně nepříjemné řešení, ale nedalo se jinak. Přístupu Tábora si ceníme a plně chápeme, že to pro ně není komfortní. Ostatně stejně tak je to i u nás, protože naším cílem bylo utkání odehrát. Ovšem musíme respektovat pravidla pronajímatele hřiště na Tyršově stadionu a brát také ohled na ostatní celky, které hlavní hřiště využívají. Není pochyb, že hrací plocha by dostala přeci jen zabrat.‘‘

Ten vzhlíží k novému termínu s pozitivním přístupem a vírou v lepší podmínky: ,,Jsem přesvědčen, že to zlé jsme si v tomto případě již vybrali a v květnu už to bude trošku jiná písnička. Doufám v zachování přízně fanoušků a na všem negativním je potřeba vidět také to pozitivní. Tím je fakt, že nový termín může třeba mnohým vyhovovat daleko více a představa o naplnění svátečního dne v přítomnosti amerického fotbalu pro ně bude atraktivní a zajímavá,‘‘ dodává na závěr Kolařík.

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos