Třetiligová sezóna 2023 zná své účastníky!

12.02.2023 16:52

O třetím dubnovém víkendu se opět naplno rozjede další ročník třetí ligy amerického fotbalu, ve které ani letos nebude chybět šumperský celek Dietos, který má po loňském ročníku na co navazovat. Dobře rozjetou sezónu nedokázal dotáhnout do úspěšného konce, když skončil na nepostupovém místě zaručujícím účast ve finále tzv. Bronze Bowl. Šanci na reparát tak dostanou letos, kdy v sedmičlenné skupině týmů budou určitě patřit mezi jednoho z tradičních favoritů.

,,Ani pro letošek nehodláme ustoupit z cíle, kterým je finálová účast. Myslím, že vzhledem k nastavené laťce a úrovně z let minulých to ani jinak nejde. Ano, máme ve svém středu nováčky, někteří z tradičních lídrů ještě přemýšlejí, zda se s námi zapojí do další nesmírně náročné sezóny, ale i tak věříme, že máme kvalitu a personální obsazení takové, abychom se o nejvyšší příčky řádně přihlásili a dosáhli jich‘‘ přidává hned na začátek tiskový mluvčí klubu Milan Kolařík.

A kdo vše se postaví šumperskému týmu do cesty? Dietos se opět střetnou s tradičním rivalem z jihu Moravy zlínskými Golems, kteří budou dle papírových predikcí patřit mezi jednoho z favoritů na celkové prvenství. Dále pak Trutnov Rangers, Hradec Králové Dragons, Jičín Hurricanes, Tábor Foxes nebo také po dlouhé odmlce navrátivší Teplice Nordians. ,,Z minulého ročníku máme se Zlínem bilanci 1-1, takže opět lze očekávat tuhé souboje, kde bude rozhodovat sebemenší chyba a zaváhání. Ostatní celky jsme si ošahali loni, stejně tak velmi dobře známe trutnovské Rangers a velkou neznámou pro nás budou Nordians. Ti své síly spojili s mužstvem z Karlových Varů, kdy utvořili jakýsi mix hráčů obou celků, což může mnohým připomínat cestu Bělé Raiders, která se vydala stejným směrem‘‘ vzpomíná Kolařík hegemona sezóny 2022, který se díky zvládnuté třetiligové pouti posunul o jedno výkonnostní patro nahoru.

Zatím je tedy pouze jisté složení účastníků soutěže, ale přesný rozpis jednotlivých utkání bude oficiálně představen až během měsíce března. Do 15.3. mají kluby lhůtu na dodání možných termínů domácích utkání a na základě toho pak Česká asociace amerického fotbalu složí termínovou listinu. Že je kromě herní přípravy důležité také zajištění bezproblémového průběhu celé sezóny si jsou vědomi i v šumperském táboře a veškeré aktivity k tomu plně směřují: ,,Herní projev je důležitý, ale stejně tak nesmíme zapomínat na celkový provoz klubu, který se stává zvláště od covidových dob čím dál náročnější. Už minulou sezónu jsme fungovali tzv. na dřeň, ale ještě jsme to z hlediska financí jakž takž utáhli, což by se ale letos nemuselo povést. Proto jsme se museli uchýlit k nepopulárnímu kroku v podobě zvýšení členských příspěvků. Na druhou stranu musím také ale zmínit, že máme štěstí v podobě podpory ze strany města a zázemí Tělovýchovné jednoty včetně možnosti využívání sportovišť v areálu Tyršova stadionu. To nám nesmírně usnadňuje mnoho věcí‘‘ uzavírá Kolařík.

Autor: mik, Foto: ČAAF