Tváře sezóny 2015 - David Mangl #12

04.03.2015 21:06

V loni jsi na tomto místě prohlásil, že obrana šumperského týmu nestojí jen na tvé přítomnosti na hřišti. Nicméně loňská sezóna ukázala, že tvá nepřítomnost na hřišti může být alfou a omegou úspěchu DIETOS. Tak připraven i letos být opět oporou a nést značnou míru zodpovědnosti?

Jako kapitán obrany určitou odpovědnost cítím, ale stojím si za tím, že fotbal je týmová hra a jednotlivec na naší úrovni nemá příliš velký vliv na hru samotnou. Jestliže nebudeme chtít zopakovat výkony z loňské sezóny, kdy si řekněme na rovinu obrana hrála špatně, tak bude nezbytné, aby se každý hráč na hřišti choval zodpovědně, plnil přiřazené úkoly a vydal ze sebe maximum!

Po loňském neúspěšném ročníku je určitě motivace napravit si pošramocenou reputaci velká. Kam ale mohou zcela upřímně sahat letošní ambice klubu?

Předsezónní tipy na výsledky jsou ošemetné a nemám je příliš v lásce. Typickým příkladem byla minulá sezóna, kdy jsem měl z týmu dobrý pocit, ale nakonec byla samotná sezóna katastrofální. Letos se proto neodvážím tipovat.

Letos poprvé se konečně podařilo uspořádat předsezónní soustředění. Těšíš se a myslíš si, že může taková akce pomoci ještě k větší týmové soudržnosti? 

U všech sportu je předsezónní soustředění nedílnou součásti přípravy, takže je určitě dobře, že se nám tuto akci podařilo uspořádat. Jak již říkal O. Švub, tak hlavní přínos vidím v natrénování herních akcí 8-8.

Autor: mik