Tváře sezóny 2015 - Jan Šmíd #21

16.03.2015 18:20

S tvým jmenovcem Honzou Vomlelem jste v loňské sezóně utvořili poměrně pevnou dvojici cornerbacků. Souhlasíš, že jste si sedli téměř náramně?

Honza je velice rychlý a má tzv. čuch na balon. Takže ano, určitě jsme si sedli a myslím, že je na něj spolehnutí na této pozici. Ještě posbírat více zkušeností a je z něj vynikající hráč.

Jsi jedním z nejzkušenějších hráčů obrany. Cítíš zvýšenou zodpovědnost  nejen za své osobní předvedené výkony, ale také ostatních spoluhráčů z obranných řad?

Odpovědnost… jsem poslední hráč na hřišti, takže nějaká zodpovědnost tam zřejmě nejspíš bude (smích). A výkony ostatních hráčů? Když se něco či někomu nepovede, tak mě to žere a vážně dosti dlouho, protože bohužel už nemusíme dostat šanci to napravit.

Vloni  jsi si v posledním zápase zkusil také roli útočícího hráče a zaznamenal jsi dokonce jediný touchdown hostujícího celku na horké půdě Bílovic. Podíval by ses rád do útočných řad i letos? 

Když jsem viděl ten počet lidí, který jede do Bílovic, tak mi bylo hnedka jasné, že to takto dopadne. Prostě a jednoduše, útok mám rád, ale obranu miluju (bouřlivý smích). 

Autor: mik