Tváře sezóny 2015 - Jiří Vacek #55

11.03.2015 19:40

Hned na začátek začneme tak trošku nefotbalově. Ty jsi se po skončení sezóny stal hrdým otcem dcery, čímž Ti kromě partnerských povinností přibyli povinnosti otcovské. K tomu všemu to do Šumperka nemáš zrovna nejblíže. Nezačal v hlavě vrtat červíček, zda-li na fotbalovém kolotoči trošku nezbrzdit? Nebo tohle u Tebe nepřichází absolutně v úvahu? 

Vůbec ne a nepřichází v úvahu. Spíše naopak máme o fanynku více a až vyroste tak se jistě taky dá na fotbal (úsměv). I když je vše více komplikovanější, tak mě na fotbalovém kolotoči zbrzdily pouze zdravotní potíže se kterými se přes letošní sezónu musím poprat.

Tvá hra by se dala jednoduše definovat tak, že namísto zbytečných řečí necháváš za sebe promlouvat svůj fotbalový um, jehož výraznými body jsou tvrdost a nesmlouvavost. Ale přeci jen patříš věkem k těm starším hráčům – nechystáš se pro letošek více promlouvat mladším spoluhráčům do duše?

Ke starším hráčům? Já ještě nejsem žádnej dědek (smích). Jasně, kolena už mi neslouží….ale sám se mám pořád co učit, takže žádná moudra rozdávat nemůžu – na to prostě musím ještě dozrát (úsměv).

Máš z minulosti zkušenosti s tradičním jedenáctkovým fotbalem. Kvituješ tedy letošní změnu ze sedmičky na osmičku?

Menší počet mi připadá akčnější, ale stále nevím, co můžu a mám od osmičky čekat, jelikož ten sudý počet mi prostě nesedí. Každopádně si myslím, že by to zase nemusel být oproti sedmičce takový rozdíl. O hráče více či méně je mi to jedno – míč si nese vždy jen jeden (úsměv). Je to jen hlavně boj sehnat, co nejvíce spoluhráčů…

Autor: mik