Tváře sezóny 2015 - Ondřej Švub #18

03.03.2015 21:09

V posezónním článku o výrazných momentech ze sezóny 2014 jsme se o Tobě zmínili o jako probuzené Šípkové Růžence. A dle dosavadních ohlasů na tvé předváděné výkony v trénincích jde poznat, že sis to zlepšení formy přenesl i do letošního roku. Cítíš to podobně?

Po fyzické stránce se cítím výborně, i když úplně spokojený nebudu asi nikdy (usmívá se). Co se týče fotbalové stránky, tak tam hraje významnou roli počet tréninků, kterých jsem absolvoval asi o 200% víc než kdykoliv předtím. Vše bude záležet samozřejmě na hře celého týmu. Hodně si toho slibuji od naší útočné lajny, díky které si myslím, že náš quaterback bude mít více času, aby si mě v poli tzv. našel.

Řadíš se do skupiny hráčů, kteří už v DIETOS mají něco odehráno. Chystáš se vyloženě soustředit pouze na svůj výkon či také přidat pomocnou ruku méně zkušeným spoluhráčům a být jím tzv. mentorem?

Do této role bych se nerad pasoval. Samozřejmě rád poradím klukům, kteří americký fotbal hrají chvilku, ale žádným vůdcem nejsem (smích). Spíše bych se chtěl soustředit na výkon, který se ode mne bude očekávat. Do této sezóny nás „Wide recieverů“ nastoupí o jednoho méně, takže uběhat to všechno během celého zápasu, který bude navíc o pár minut delší, bude náročné.

Letos poprvé se konečně podařilo uspořádat předsezónní soustředění. Těšíš se a myslíš si, že může taková akce pomoci ještě k větší týmové soudržnosti?

Myslím si, že je to pro tým skvělá příležitost na poslední chvíli doladit herní akce, které bychom měli mít zhruba nacvičené. Hlavně díky tomu, že se zúčastníme úplně všichni a zkusíme si hru nově v 16 lidech (8 proti 8).

Autor: mik