Týmové ceny znají své držitele!

30.10.2019 19:35

Jako každý rok, tak i letos došlo k tradičnímu vyhlášení nejlepších hráčů v dresu DIETOS za uplynulý soutěžní ročník 2019. Kategorie byly stejné jako vždy, tzn. nejlepší nováček, hráč obrany a útoku. Navíc pak ještě dochází k udílení ceny pro nejužitečnějšího hráče.

Jako první si pro cenu pro nejlepšího nováčka přišel Pavel Kupka, který po celou sezónu oplýval jistotou v horních končetinách na pozici wide-receivera. Dokázal několikrát zužitkovat přihrávky od svého rozehrávače a navíc přidat potřebné touchdowny. Byl tak nedílnou součástí útoku, který v sezóně šlapal na vysoké obrátky. Své nejlepší utkání odehrál v Trutnově, kdy zaznamenal nefalšovaný hattrick v podobě tří touchdownů. 

Nejlepším obráncem se již poněkolikáté stal Jan Vomlel. Jeho způsob hry je pro protivníky nepříjemný, kdy dokáže rozdat mnoho hitů a být dotěrným hráčem, který nedává útočníkům vydechnout, což se projevilo i v samotných utkáních. Rozšířil si také své osobní statistiky zachycenými přihrávkami soupeře tzv. interception a ve dvoupřípadech dokonce proměnil tuto možnost v touchdown v domácím utkání proti Mladé Boleslavi Greenraiders, a zvláště pak ve finálovém utkání, kdy jeho sólo měřící 82 yardů bylo vyhlášeno akcí utkání. 

Pro vítězství v kategorii nejlepší hráč útoku si dokráčel s jasným vítězstvím quarterback a hrající trenér Jan Kolařík, který po celý ročník řídil útočné akce, a jeho přihrávky nacházely náruč spoluhráčů. O Kolaříkovi se dá mluvit o jako stálici v kádru šumperského celku a ten se tak mohl radovat z individuální trofeje. V sezóně zaznamenal rovných 20 touchdownů a aspoň v každém utkání si připsal šestibodový zápis.

Pro velmi cennou trofej tzv. MVP (Most Valuable Player), což lze přeložit jako nejužitečnější hráč, si přišel z rukou domácího trenéra původní pozicí wide-receiver, ale v sezóně 2019 hlavně ofenzivní lajnař Jan Durchánek. Po zranění spoluhráče Kubíka v průběhu prvního utkání naskočil do ofenzivní linie a již na tomto místě zůstal. S nesmírně těžkou rolí se popasoval velmi dobře a s chutí se zhostil této pro něj nové role.  Zohledněn byl také jeho týmový přístup a celkový podíl na fungování klubu, což byly jen další střípky do mozaiky, která dala punc na vítězství tohoto sympaťáka. Bez ohledu potvrdil, že je týmovým hráčem a cena tak našla zaslouženého držitele.

Autor: mik, Foto: TJ Šumperk Dietos