V cestě další soupeř v podobě Sígrs 2

04.05.2017 19:08

Velmi těžké predikovat vítěze nedělního klání na Tyršově stadionu, kde se domácí celek Dietos střetne s rezervou brněnských Sígrs. Ve veselejší náladě rozhodně bude jejich návštěva z jihu, která si v prvomájové bitvě na půdě Zlína poradila s odporem Golemů a hřeje jejich letošní první vítězství. Naproti tomu Šumperk odcestoval na horkou půdu do Třince, kde v souboji o první místo ve skupině neobstál a utržil debakl 3:32.

A rozhodně se nedá očekávat, že by před Dietos byl oddechový zápas ve které si jen tak lehce spraví chuť. I samotní tipéři v soutěži se ve svých odhadech shodují a očekávají vyrovnané utkání. Malinko více se prozatím věří domácím, ale na ty čeká odhodlaný a zkušený tým, který ve svých řadách má i hráče, jenž si připisují starty v prvním týmu, čímž Brno jasně ukazuje, že nikdo z hráčů jejich rezervního týmu nemá zavřenou cestu do týmu prvního, což působí přinejmenším motivačně. Šumperk si bude muset bedlivě střežit blízkost své endzóny, jelikož v tomto území prozatím výrazně dominuje fullback Richard Ficek, který se svými 131 kilogramy dokáže prorazit celý obranný val a dojít si pro touchdown. V prvních dvou zápasech se mu to podařilo již třikrát! Brno bude na Tyršův stadion zajíždět s pozitivní historickou bilancí, když v roce 2013 se mu podařilo na stejném místě vyhrát poměrem 20:0. O rok později si pak svoji bilanci ještě vylepšili, když tentokrát na domácí půdě udolali Dietos 34:8. 

Jediný touchdownový úspěch proti Sígrs zaznamenal za Dietos Jan Šmíd, který pokud by se do utkání s Brnem vrátil z marodky, tak se rozhodně bude domácím daleko lépe dýchat. Ovšem nad jeho startem visí pomyslný otazník. Šumperk musí jednoznačně přidat v útočné fázi a vyladit svá mířidla tak, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám jako v minulém utkání. Velká tíha odpovědnosti tím pádem bude opět ležet na defenzívě týmu z podhůří Jeseníků. Nemohli bychom se tedy divit, pokud by utkání těchto dvou soupeřů skončilo jen velmi těsným rozdílem a bylo vyrovnané až do posledních chvil.

Na odpověď si budeme muset ještě počkat, ale už je jasné, že se rozhodně vyplatí zajít na tento atraktivní duel v neděli 7.května od 14:45 hod. na Tyršově stadionu v Šumperku.

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos