V neděli doma se Zlínem

15.04.2017 11:22

Tam, kde oba týmy v roce 2016 zakončily svoji sezónu, tam ji na startu nového ročníku začnou. Tyršův areál bude znovu svědkem utkání mezi hráči domácího klubu Dietos s jejich soky z jihovýchodu Moravy říkající si Zlín Golems. Jak už hlavní trenér šumperského celku Jan Kolařík naznačil v předsezónním článku, nerad by se svými hráči opakoval podobný scénář ze závěru loňské sezóny, kdy Dietos podlehli houževnatému a bojovnému soupeři po bídném výkonu 0:5, což sám označil za regulérní blamáž. Předvedený výkon tak dal nepěknou kaňku celé sezóně a prodloužil již téměř dva roky trvající sérii domácího klubu, kdy Dietos na Tyršově stadionu dokázali vyhrát naposledy 7.6.2015.

Naproti tomu Zlín se mohl ve své premiérovém představení mezi týmy ČAAF těšit pro mnohé možná překvapivé bilanci tří výher a tří proher, což mu vyneslo po skončení ročníku celkové 5.místo ve čtvrté lize. V utkání v Šumperku byl tím šťastnějším, ale nejenom to jej dovedlo k vítězství, protože pokud k tomu přidáme i týmový duch a velkou bojovnost, kterou se v roce 2016 prezentovali v onom památném utkání, kdy vymazali domácí útok, dostáváme nebezpečný koktejl, který budou chtít rozmíchat znovu i letos.

Pokud budeme chtít přihlédnout k faktoru týkající se počasí, jelikož loňské utkání bylo hráno téměř ve 32°C, tak pro letošek bude určitě klima daleko příjemnější, ale vzhledem k aktuálním předpovědím lze očekávat  případný déšť, tudíž další z věcí, jenž by mohla promluvit do průběhu utkání. Ještě výraznější a zásadnější by mohl být počet hráčů na soupisce připravených do utkání zasáhnout. Na to ostatně upozorňuje na svém webu v preview i Česká asociace amerického fotbalu, tudíž další věc nad kterou mohou fanoušci začít přemýšlet a spekulovat.

Pro oba celky bude stěžejní, jak se jim povede přechod do velkého fotbalu hraného tzv. jedenáct proti jedenácti nebo chcete-li jedenáctkový fotbal. Zkušenosti by měli hrát pro Šumperk, ale jak ukázalo poslední klání, tak papír snese mnohé, ale až na hřišti se rozhoduje, kdo bude tím úspěšnějším a radujícím se z první ligové výhry.

V PICK’EM věří více než 70% tipujících hostujícímu celku z Valašska.

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos