V neděli první utkání sezóny - Zlín Golems

13.04.2018 21:08

Před rokem začínal Šumperk se Zlínem doma, pro letošní rok se role otočily a pozici hostitele na úvod sezóny zakusí celek z Baťova města. Pro Dietos to tehdy byl vítězný vstup do ročníku a určitě by na to rádi v tomto souboji s Golems navázali, ale odhadovat dopředu, kdo by se mohl stát vítězem utkání je více než složité. Vzájemné souboje těchto dvou týmů byly zatím doposud vždy vyrovnanou partií, která nebyla rozhodnuta než zazněl poslední hvizd sudího.

Při letmém pohledu na soupisky obou mužstev můžeme vidět značný nepoměr, kdy Zlínu potřebný hráčský materiál nechybí, na rozdíl od soupeře z podhůří Jeseníků. To se také možná promítá i do prozatímního stavu ve fanouškovské tipovačce, kde větší část tiperů věří hernímu umu zlínských Golems a v jejich výhru.

Vzhledem k již zmiňovaným průběhům předchozích utkání by mohly důležitou součást sehrát také speciální týmy a nelze se divit, kdyby nakonec svoji roli sehráli kopáči obou mužstev. Golems ulovili americkou posilu do řad trenérského týmu a bude zajímavé sledovat, zda již v prvním utkání přinese tento tah své ovoce. Ničím takovým se Dietos pochlubit nemohou, a ba naopak by se dalo říci, že vody šumperského rybníku výrazněji rozvířeny nebyly. Osa týmy zůstala podobná a je doplněna o navrátilce či úplně nové tváře vzešlé z náborů. Trenér Kolařík si v předsezónním rozhovoru pochvaloval jejich práci a přínos, přičemž vyjádřil názor, že mají jeho plnou důvěru a věří v jejich herní růst.

Nezbytnou složkou, které se do průběhu utkání může promítnout je faktor počasí, ale v tomto případě prozatím očekávat příjemné fotbalové podmínky atakující spíše vyšší teploty, než bychom mohli být v tuto roční dobu zvyklí. Dalším ‘‘zpestřením‘‘ může být také účast dvou arbitrů ženského pohlaví, což ještě stále není úplně daným pravidlem v ryze mužské společnosti rozhodčích. Jak to tedy vypadá, nedělní utkání slibuje zajímavou podívanou a na jihu Moravy by se dle všech indicií mohlo podávat chutné fotbalové menu.

Autor: mik, Foto: Zlín Golems