V neděli se započne další kapitola šumperského amerického fotbalu!

09.04.2015 20:46

Po třídenním soustředění, které před necelými 14 dny absolvovali hráči pod vedením trenérského dua J. Kolařík-Niče se již všichni hráči těší na první zápas nového ročníku amerického fotbalu osmičkové verze nazvanou DIVIZE IV, pod záštitou České asociace amerického fotbalu (ČAAF).  

Dietos budou společně s dalšími pěti kluby mít tu možnost otevřít o nadcházejícím víkendu novou sezónu amerického fotbalu v České republice. Jedním z nich se střetne od 13:45hod. v areálu Tyršova stadionu, a bude jím tým Ostravy Steelers 2. Jak dvojka v názvu naznačuje, jedná se o jakýsi B-tým Ostravy, jejíž první tým hraje DIVIZI II, která je již plně jedenáctková a Ostrava má nemalé ambice obhájit loňský titul.

Pojďme se nyní, ale věnovat jejímu osmičkovému týmu, který v domácím prostředí vyzve šumperské Dietos. A lze říci, že na hráče rozhodně nečeká lehká nedělní šichta, jelikož z historického hlediska nemá s týmy ze Slezska domácí celek kladnou bilanci. Poslední měření sil z roku 2010, kdy ještě existoval tehdejší klub Havířov Devils, vždy skončilo velmi vysokými porážkami. Ano, lze namítnout, že se tehdy pro Dietos jednalo o nováčkovskou sezónu, ale i přesto je potřeba mít se na pozoru, jelikož Ostrava je ve skupině Východ opravdu velice silnou organizací, která se může opřít o velmi bohaté struktury, když disponuje vlastními dvěma mužskými týmy, juniorským týmem, flagovým družstvem a navrch jako třešnička na dortu i vlastními cheerleaders.

Na druhou stranu Dietos mají velkou chuť odčinit loňský neúspěch a zvláště pak budou sázet na skvělou atmosféru a povzbuzování domácích příznivců. Šumperk nastupuje do sezóny s omlazeným kádrem nováčků, které ale ve vyvážené míře doplňují zkušení hráči. Všichni do jednoho společně s vedením klubu by rádi po roční odmlce nakoukli do play-off a okusili zápasy, jak se říká: zcela jiné soutěže, než jakou je základní část. I když samozřejmě v systému zápasů amerického fotbalu je vlastně každý zápas tak trošku zápasem play-off. První krok tím správným směrem mohou učinit již tuto neděli, což je trošku novinka pro naše stálé příznivce, kteří jsou zvyklí na sobotu jako hrací den, ale ani to by nemělo nikoho odradit od toho, aby si našel cestu na Tyršův stadion a podpořil tak tým DIETOS!

Na zápas zve osobně i hlavní trenér mužstva a předseda klubu Jan Kolařík: „Doufám, že fanoušci již mají hlad po fotbale a budou nás podporovat ve stejném, či nejlépe větším množství jako loni, kdy byli skvělí a mohli jsme se na ně vždy spolehnout. Můžou se těšit jak na staré známé tváře, ale i na nové. My se budeme snažit jim za jejich povzbuzování odvděčit pěknou hrou a výsledky, abychom se mohli na konci radovat společně! Takže v neděli 12. dubna začínáme a všechny vás potřebujeme!“

Autor: mik