V neděli startujeme v utkání proti favoritovi

07.04.2016 18:03

Šumperk měl mít touto dobou již vstup do sezóny 2016 za sebou, ale okolnosti tomu chtěli jinak a plánované utkání v Pardubicích v termínu 3.4. sehráno nebylo. Jako důvod prezentoval tým z východu Čech stav, kdy hřiště nebylo způsobilé pro hru a soukromý majitel nechtěl povolit, aby domácí borci vyznávající zeleno-černé barvy naskočili do pelotonu jménem 4.LIGA.

Dietos se tak museli popasovat s nepříjemnou situací, kdy se plně připravovali na start soutěže, ale místo toho se opět museli vrátit do tréninkového procesu. ,,Situace to pro nás určitě nebyla příjemná, protože myšlenkami a přípravami byl celý tým v zápase proti Bucks. Na druhou stranu nám ještě týden navíc pomohl a mohli jsme s kluama projít jednotlivé herní prvky, ba co víc dobít baterky po velmi výživných 14 dnech, kdy jsme absolvovali scrimmage a společný týmový kemp. Každopádně herní praxe je herní praxe‘‘ uvedl tiskový mluvčí klubu Milan Kolařík.

Ostrá a velmi těžká premiéra tak na tým z podhůří Jeseníků čeká právě tuto neděli, kdy na hlavní hřiště v areálu Tyršova stadionu přijede loňský finalista a velký aspirant na celkový triumf Vysočina Gladiators. Ten si v prvním utkání tohoto ročníku z gusta smlsnul na rezervě pražských Mustangs s celkovým skóre 89:0. Dá se tak očekávat, že do Šumperka přicestují v dobré náladě a hlavně jako favorit, což v minulých ročnících nebylo tak úplně pravidlem. Trenér domácího celku dodává: ,,Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého a opravdu ostrý začátek sezóny. Každopádně jak jsem říkal i klukům častokrát a v neděli to zopakuji, tak my se musíme dívat hlavně sami na sebe a soustředit se na svůj výkon, ať již hrajeme proti komukoliv. Bude nezbytné vyvarovat se zbytečných chyb a podat výkon hodný domácího prostředí.‘‘

Pro Dietos se rok 2016 nese ve znamení oslav 10 let existence klubu a právě diváci jsou jednou z věcí, kterou si za tu dobu snaží hýčkat víc a víc. I letos je pro ně připravena bohatá přestávková soutěž, která jim tak zpestří nedělní klání. ,,Trošku to vypadá, že nás v závěru týdne potrápí počasí a nebude nám tak příjemně nakloněno jako v předchozích dnech, ale pevně věříme, že naši věrní nás ve štychu nenechají a přijdou nám vytvořit opět parádní atmosféru, kterou my od minulé sezóny nazýváme červené peklo! Na tomto místě se také sluší poděkovat všem našim klubovým partnerům, jenž byli velmi štědří a myslím, že diváci se mají rozhodně na co těšit. Opomenout nesmíme také ani na naše mediální partnery, jejichž prostřednictvím budeme fanouškům přinášet všechny podstatné informace týkající se našeho klubu‘‘ láká fanoušky M. Kolařík.

Autor: mik, Foto: Jan Kolařík